Amanetul auto este o solutie foarte rapida la care oamenii apeleaza atunci cand sunt intr-o situatie critica. Prin amanet se intelege o institutie nebancare care acorda imprumuturi in bani persoanelor, atat fizice cat si juridice, cu garantia reprezentata de bunul amanetat.

Specialistii de la AmanetAuto.ro aduc in prim plan cele mai importante sase avantaje ale amanetului auto si motivele pentru care cei carora le sunt necesare urgent sume de bani ar trebui sa apeleze la astfel de institutii pentru a iesi din situatii critice.

Amanet auto – o metoda rapida de a obtine bani

Acesta este si principalul motiv pentru care multi apeleaza la amanet auto. Rapiditatea cu care banii sunt obtinuti este foarte importanta. In prezent, toate bancile ofera credite pe baza mai multor criterii pe care multi dintre solicitanti nu le pot indeplini. In plus, apeland la o astfel de solutie, se obtine imprumutul rapid si simplu, fara foarte multe hartii si fara justificarea propriilor venituri.

Citeste si:  Toyota duduie

Suma posibila este aflata imediat

Persoana care apeleaza la amanet afla pe loc ce suma va primi contra masinii. Aceasta poate fi comunicata si la telefon, insa doar orientativ, pentru ca masina trebuie sa fie evaluata de un specialist atunci cand este amanetata. In functie de casa de amanet, exista si varianta in care echipa se deplaseaza la domiciliu pentru evaluare.

Siguranta este foarte importanta

Masina clientului va sta in garaj, in parcul auto sau in parcari pazite, fiind acoperita de huse pentru a fi protejata complet. Masina este restituita exact asa cum este lasata de client si sunt facute fotografii la momentul preluarii si predarii, astfel incat sa nu apara probleme in procesul de amanetare si recuperare.

Solicitantul primeste comision redus

Comisionul este calculat tinand cont de perioada pentru care este amanetat bunul, dar si de sumele solicitate. Tinand cont de institutia nebancara, comisioanele pot sa varieze intre 0.1 si 0.3 procente din valoarea amanetata.

Citeste si:  Alegerea unui automobil, dincolo de utilitate si pret

Flexibilitate in ceea ce priveste perioada

Perioada de imprumut este foarte flexibila. Solicitantul poate sa imprumute banii pe o perioada de cel putin 30 de zile. Dupa ce perioada de pe contract este depasita se poate extinde perioada contractului. In momentul in care suma este restituita proprietarul masinii isi poate recupera bunul. De asemenea, acesta are si posibilitatea de a renunta complet la masina.

Numar mic de documente

Comparativ cu situatia in care imprumutul este facut de o institutie bancara, la amanet documentele necesare sunt buletinul, talonul masinii si cartea sa de identitate. Daca este vorba despre o persoana juridica este necesar actul constitutiv si codul unic de inregistrare.

Tinand cont de toate avantajele prezentate, astfel de case de amanet sunt solutiile optime pentru toate situatiile de urgenta. Persoanele care solicita astfel de servicii nu au de ce sa isi faca griji, deoarece atunci cand masina este predata va fi semnat un contract, astfel incat ambele parti sa fie obligate sa respecte termenii stabiliti. De asemenea, cele mai multe institutii de acest tip includ si un contract, dar si respectarea confidentialitatii. Ceea ce este cel mai important, banii se obtin pe loc, in cel mai scurt timp.

Citeste si:  Sfaturi de vacanta: Cum te pregatesti pentru transport cu autocarul