Gazduire site

Dezvoltarea unei strategii de eCommerce SEO pe serverul de gazduire site este esentiala pentru orice magazin online, deoarece competitia in domeniu este una foarte mare. Pe langa asta, motoarele de cautare au anumite cerinte si acestea trebuie respectate pentru a putea ajunge mai sus in paginile cu rezultate ale cautarilor. Iata 4 moduri de optimizare prin care sa-ti imbunatatesti vizibilitatea in Google!

Foloseste o tema compatibila cu dispozitivele mobile

Optimizarea OnPage cuprinde toate elementele ce alcatuiesc un website. Tema pe care o folosesti este foarte importanta, deoarece trebuie sa fie usor de navigat si sa se adapteze la dimensiunile ecranului fiecarui dispozitiv. Statisticile arata faptul ca majoritatea cautarilor au loc de pe smartphone, astfel incat brandurile care nu se adapteaza din acest punct de vedere vor ramane in urma. Fiecare tema din CMS-ul instalat pe serverul gazduire site este construita in mod diferit si are functiile limitate. Din fericire, se pot achizitiona module aditionale pentru a fi acoperite lipsurile.

Acorda atentie arhitecturii de link-uri

Citeste si:  Proces - Si bani, si muzica gratis

Arhitectura magazinului este esentiala atat pentru a oferi o experienta favorabila clientilor, cat si pentru Google. Construieste link-uri scurte, de cel mult 100 de caractere, si foloseste cuvinte cheie care sa descrie cat mai bine fiecare pagina in parte. De asemenea, genereaza un sitemap XML prin intermediul caruia crawlerii vor intelege mai bine care este domeniul tau de activitate si vor ajunge sa afiseze paginile potrivite pentru utilizatorii relevanti.

Integreaza cuvintele cheie potrivite

Majoritatea cuvintelor cheie au competitie foarte mare, astfel incat poate fi dificil sa ajungi in prima pagina la cautarile populare. Pe de alta parte, aceasta nu este singura posibilitate. Optimizarea pentru procesul de cumparare se poate face folosind fraze cu intentii specifice. Spre exemplu, cineva care cauta „cumpara lenjerii de pat” sau „lenjerii de pat ieftine” are sanse mai mari sa devina client decat cineva care cauta „modele de lenjerii de pat”.

Construieste meta taguri optimizate si atractive si, asa cum am mentionat deja, URL-uri care sa aiba structura scurta pe serverul de gazduire site. Link-urile care contin date numerice, precum ziua sau luna publicarii nu sunt vazute bine de catre Google. In schimb, include numele categoriei, denumirea produsului sau alte informatii specifice. Este indicat sa optimizezi si imaginile din site cu ajutorul cuvintelor cheie alese prin intermediul functiei „text alt”.

Citeste si:  IBM, principalul rival al lui Bill Gates

Permite cumparatorilor sa lase recenzii

Review-urile la produse sunt elemente pe care motoarele de cautare le iau in calcul. Atunci cand acestea sunt pozitive, Google intelege faptul ca magazinul este unul bun si relevant pentru consumatori. Sunt analizate atat nota generala, cat si fiecare rating pentru gradul de satisfactie. Recenziile pe serverul de gazduire site creeaza si rich snippets in cautari, care vor creste numarul vizitatorilor. Acestia sunt mai predispusi sa cumpere, deoarece le sunt inlaturate intrebarile si nelamuririle. Toate parerile trebuie sa fie insa reale, deoarece cele false se observa si cresc rata de scepticism. In plus, motoarele de cautare stiu sa deosebeasca cumparatorii verificati de cei obisnuiti.

Cat de mult conteaza hostingul pentru SEO?

Serviciul de gazduire site pe care-l folosesti conteaza din punct de vedere SEO, deoarece are legatura cu viteza de incarcare. Tehnologia a evoluat constant, iar majoritatea oamenilor nu mai au rabdare sa astepte mai mult de 3 secunde pana cand se incarca o pagina. In cazul in care acestia nu ajung repede la destinatia dorita, vor iesi si acest lucru va genera o rata de respingere ridicata. Pachetul de hosting are legatura si cu partea de securitate. Google a anuntat de mult timp faptul ca este obligatoriu certificatul SSL si ca lipsa acestuia atrage consecinte negative. Alege un plan de hosting de la un brand stabil pe piata si te poti bucura de ambele beneficii la preturi accesibile!

Citeste si:  PretzMic.ro - 9 ani de activitate în e-commerce și planuri pentru o și mai mare varietate de produse