Serviciul Securitatii Nationale din Ungaria a expulzat de pe teritoriul tarii vecine un cuplu banuit ca lucreaza pentru serviciile secrete din Romania. Stirea a aparut ieri in cotidianul maghiar „Magyar Nemzet“.

In urma raportului anual prezentat de serviciile secrete civile ungare, cei doi, prezentati ca Sz.I. si sotul ei, au intrat in vizorul comisiei parlamentare de securitate nationala. Picanteria care a stirnit scandal in Ungaria consta insa in faptul ca Sz.I. s-ar fi aflat, conform informatiilor furnizate de serviciile secrete, in relatii intime cu seful Oficiului ungar pentru Maghiarii de Dincolo de Granite, care a fost ulterior demis. Aceeasi soarta au avut-o la scurt timp atit un fost ministru, cit si unul dintre membrii actualului guvern de la Budapesta. Informatiile sint sustinute de procese-verbale ale ascultarii telefoanelor.

In pat cu seful

Ziarul care a dat in vileag expulzarea romanilor, „Magyar Nemzet“, mai precizeaza ca Sz.I. a fost angajata in cadrul oficiului, pozitie din care a intretinut raporturi intime cu seful ei, tot in acest fel intrind in legatura si cu diversi demnitari din guvernul ungar. Sz.I. a intrat in vizorul Serviciului Securitatii Nationale prin intermediul sotului ei. Initial, serviciul ungar a intentionat sa demareze o procedura penala impotriva acesteia, dar, in final, a decis expulzarea amindurora.

Citeste si:  ANL contracteaza case in Cartierul Brancusi

Sondaj

La putin timp dupa publicarea stirii, versiunea electronica a ziarului a postat pe site-ul sau urmatoarea intrebare: „Sz. I., aceasta Mata Hari a romanilor, a fost expulzata de serviciile secrete ungare. Dupa parerea dumneavoastra, ce urmari va avea acest caz?“ Variantele de raspuns oferite de redactia „Magyar Nemzet“ sint: 1. Nici una. Romania e o tara in care astfel de lucruri nu au consecinte; 2. Femeia va fi decorata de statul roman; 3. Ministrul implicat in scandal va fi „constrins“ sa paraseasca guvernul. 4. Si aceasta stire este doar un produs al minciunilor lansate de FIDESZ.

Autor: Cosmin Popan