Windows 11 a cazut din nou victima unui bug. De data aceasta, este vorba despre o problema destul de invalidanta care afecteaza Wi-Fi-ul multor institutii. Se spune ca ultima actualizare a sistemului de operare este responsabila de o deteriorare generala a calitatii retelei.

Desi Windows este cel mai utilizat sistem de operare de pe planeta, versiunea 11 nu este cea mai populara. Windows 10 este in continuare preferat pe scara larga in detrimentul Windows 11, ceea ce este de inteles avand in vedere numeroasele erori din aceasta iteratie a sistemului de operare al Microsoft.

In timp ce unele actualizari corecteaza cele mai grave defecte ale widget-urilor, permitand eliminarea MSN News, altele au un efect mult mai grav. Actualizarea KB5032190 a provocat blocarea completa a barelor de sarcini ale utilizatorilor. Din pacate, se pare ca problemele cu Windows 11 sunt departe de a se fi incheiat.

Citeste si:  Intel: Procesoarele Core i3/i5/i7/i9 isi schimba numele dupa 15 ani

Windows 11 se blocheaza WiFi cu mai multe puncte de acces

Dupa ce a dezactivat anumite licente fara avertisment, sistemul de operare al Microsoft blocheaza acum reteaua Wi-Fi a anumitor organizatii. Cauza este actualizarea de securitate obligatorie pentru luna decembrie: KB5033375.

Se spune ca aceasta actualizare are un impact negativ asupra retelelor Wi-Fi ale anumitor organizatii, inclusiv universitati si intreprinderi. Utilizatorii raporteaza o viteza redusa a retelei, ceea ce le ingreuneaza grav activitatea.

Se spune ca problema este de asa natura incat unii utilizatori intampina dificultati in utilizarea serviciului Ping de la Google. Potrivit utilizatorilor, calitatea retelei s-a deteriorat in asa masura incat raspunsurile sunt inutilizabile sau cererile esueaza pur si simplu.

Nu exista o solutie oficiala, iar solutiile incercate acasa nu sunt ideale

Deocamdata, gigantul internetului nu a facut niciun comentariu, asa ca nu exista o solutie concreta. In plus, problemele de retea par sa afecteze si Windows 11 Update KB5032288.

Se pare ca defectiunile de retea provin de la o problema intre adaptoarele wireless QCA61x4a de la Qualcomm, care sunt utilizate pe scara larga in universitati, si actualizarea Windows 11. Cu toate acestea, exista mai multe solutii neoficiale la aceasta problema.

Citeste si:  Gigantii Vodafone si Sony lanseaza radio pe telefonul mobil

Prima ar fi dezactivarea standardului Wi-Fi IEEE 802.11r, dar acest lucru ar putea duce la probleme de roaming si interferente. A doua metoda ar fi trecerea de la standardul de autentificare PEAP la autentificarea reciproca EAP-TLS. Cu toate acestea, aceste solutii sunt inca destul de tehnice si nu sunt usor de implementat.

Din nefericire, pana cand Microsoft nu se va invrednici sa ofere o solutie sau sa corecteze problema, este probabil ca multe retele partajate sa fie afectate pentru o perioada de timp in continuare. Sa speram ca producatorul nu va astepta pana anul viitor pentru a face acest lucru.

Sursa: https://incomemagazine.ro/un-update-recent-de-windows-11-afecteaza-conexiunile-wi-fi/