Honda va incepe productia pe scara larga a noului model Civic la fabrica sa din Swindon, Marea Britanie, informeaza editia electronica a BBC. Noua masina, destinata pietei europene, este prima care va fi realizata integral in Marea Britanie. „Acest model Civic are un rol cheie deoarece asteptam sa vindem peste 120.000 de bucati in 2007. Este cea mai importanta lansare din istoria uzinei europene“, a afirmat Shigeru Takagi, presedinte Honda Motor Europe.

Noul Civic va aparea pe piata pana la inceputul anului viitor, dorindu-se a fi un concurent pentru Volkswagen Golf si BMW seria 1. Potrivit jurnalului britanic „The Guardian“, in acest an uzina de la Swindon va fabrica aproximativ 193.000 de masini, avand o capacitate maxima de productie de 250.000 de exemplare. Fabricantul japonez de autovehicule a investit mai mult de 2,3 miliarde dolari la unitatea sa din Swindon, care si-a inceput productia in 1992, realizand pana acum 1,5 milioane de exemplare. Uzina britanica are 4.000 de angajati, iar aproape 100 de membri din conducerea fabricii au fost implicati in dezvoltarea noului model. Ken Keir, managerul fabricii britanice, a precizat pentru BBC ca noul Civic va aduce muncitorilor siguranta si stabilitatea locului de munca pe termen lung.

Citeste si:  Investitie de 260 milioane USD

Honda a declarat ca asteapta ca noul model sa mareasca vanzarile din Europa ale tuturor modelelor Civic cu peste 50% in urmatorii doi ani.

Autor: Bogdan Asaftei