Practic insa … nu stim cum vor reusi. Va vom tine la curent… Guvernul isi propune reducerea birocratiei din serviciile publice prin scurtarea termenelor in care cetatenii intra in posesia pasaportului sau a cazierului si prin concentrarea, intr-o singura locatie, a serviciilor necesare obtinerii unui singur document, incepand cu 15 mai. Potrivit unui nou act normativ, angajamentele asumate sunt: primirea atenta si politicoasa, raspuns clar la cereri intr-un interval prestabilit, raspuns prompt la reclamatii, servirea publicului fara cozi la ghisee si interdictia de a primi atentii in serviciile publice.

Astfel, incepand cu 15 mai, pasapoartele eliberate in regim de urgenta trebuie sa intre in posesia solicitantului in doua ore, iar cele eliberate in regim normal, in sapte zile.

Incepand cu 1 iunie 2007, permisele de conducere vor fi eliberate in doua ore, certificatele si numerele de inmatriculare – tot in doua ore, iar documentele de la Registrul Comertului vor fi eliberate pe loc. Certificatele fiscale vor fi eliberate in doua ore, de la 1 septembrie 2007.Cazierele vor fi eliberate pe loc in toata tara, incepand cu 1 iulie 2008, cu exceptia Capitalei, unde masura va fi aplicata de la 1 ianuarie 2008 pentru ca serviciul de cazier nu este inca informatizat in Bucuresti.

Citeste si:  Romanii muncesc mai mult decat europenii dar neproductiv

Oficialii au mai anuntat ca, pana la sfarsitul anului, vor fi concentrate toate birourile la care un cetatean trebuie sa se deplaseze pentru a beneficia de un document. “Pentru un cazier, astazi, te duci la Posta, iti achizitionezi un timbru, la Trezorerie sa achiti taxa de urgenta si apoi la serviciul de caziere ca sa depui cererea si trebuie sa te intorci ca sa il ridici.
Deci cetatenii fac patru drumuri pentru un document. Le vom concentra pe toate intr-o singura locatie, pentru a reduce costurile administrative ale cetatenilor”, s-au inghesuti sa declare oficilii.

Sa speram ca macar jumatate din proiectele initiate vor putea fii puse in practica!.