Regele Charles al III-lea conduce un imperiu imobiliar de cateva miliarde de dolari, printre care numeroase resedinte in strainatate, proprietati personale si, bineinteles, ansamblul de cladiri oficiale, printre care sediul monarhiei.

7 palate, 10 castele, 12 case, 56 de cabane de vacanta si 14 vechi ruine: toate acestea compun imperiul imobiliar al regelui Charles al III-lea al carui incoronare ar putea avea loc pe data de 6 mai anul viitor. Valoarea acestor imobile ajunge la 25 de miliarde de dolari conform unui comunicat emis de Forbes, pe data de 21 octombrie.

Printre proprietatile detinute de regele Charles al III-lea se numara cladiri precum sediul monarhiei, Buckhingham Palace – care valoreaza numai putin de 5 miliarde de dolari – dar si cladiri achizitionate in mod direct de noul rege precum resedinta de la tara din Gloucestershire, achizitionata pentru suma de 3,7 milioane de dolari, in anii 1980 care acum valoreaza numai putin de 39 de milioane de dolari.

Citeste si:  10 etape de urmat pentru o intalnire de afaceri de succes

Un imperiu impresionant insa doar cateva bunuri detinute in mod direct

Cu exceptia locuintei mentionate mai sus, a castelului Balmoral din Scotia si a Sandringham House din Norfolk, mostenite de la regina sau pe care le poseda in mod personal, nicio alta proprietate nu figureaza in imperiul sau imobiliar care sa ii apartina in mod direct. Doar 15 din resedintele aflate pe lista oficiala figureaza ca resedinta oficiala pentru rege si familia regala.

Pe langa aceste cladiri somptuoase si maiestuoase, regele detine unele proprietati comerciale, resedinte, campuri precum terenuri de golf, un hipodrom, un aerodrom si chiar…Stonehenge, unul din cele mai vizitate situri din Regatul Unit. Regele are in egala masura acces la 49 resedinte din lume in cadrul vizitelor sale oficiale. La aceste bunuri imobiliare se adauga bijuterii, tablouri si actiuni. Totul ajunge la suma de 42 de miliarde de dolari.

Sursa: https://www.capital.fr/economie-politique/le-roi-charles-iii-a-la-tete-dun-gigantesque-empire-immobilier-de-pres-de-25-milliards-de-dollars-1449848