Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR) si-a prezentat ieri, oficial, noua conducere si un alt program, dupa ce Tender a fost debarcat din fruntea patronatului.
UGIR 1903 a iesit ieri la rampa cu un nou board executiv, condus de Cezar Coraci. Noua structura a patronatului stabileste ca viitorii presedinti isi vor exercita mandatele pe o perioada de un an de zile, prin rotatie. In cadrul Adunarii Generale, care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, s-a decis ca Marius Opran sa preia conducerea UGIR 1903 incepind cu iulie 2006, iar Irina Manole sa ii succeada din 2007.

Coraci a adaugat ca o delegatie a UGIR va face miercuri o vizita in Germania, pentru semnarea unor acorduri cu o institutie patronala care reprezinta intreprinderile mici si mijlocii. In septembrie, UGIR planuieste o vizita in China, in vederea incheierii altor acorduri de colaborare cu institutii similare de pe plan international.

Potrivit actualului presedinte, ieri a fost „prima zi serioasa de lucru, dupa o perioada de confuzie“. Controversatul om de afaceri Ovidiu Tender a fost demis vinerea trecuta din functia de presedinte al UGIR, la doi ani dupa preluarea acestui post, lasat liber prin plecarea lui Dan Ioan Popescu la conducerea Ministerului Economiei si Comertului.

Citeste si:  Impozite mai mari pe restaurante, case si masini