Ministerul Educatiei si Cercetarii organizeaza, astazi, cu incepere de la ora 14.00, la Palatul National al Copiilor, festivitatea de premiere a olimpicilor laureati la concursurile internationale pe discipline. Fondul total de premiere alocat de MEdC este de aproximativ sapte miliarde de lei vechi – 700 mii RON.

In acest an, sunt recompensati cu importante sume de bani 60 elevi care au obtinut in total 80 medalii de aur, argint si bronz sau mentiuni la olimpiadele internationale sau regionale de matematica, biologie, chimie, fizica, filosofie, informatica, limba germana si limba si literatura romana – etapa internationala.

Fata de anul precedent, sumele sunt mai mari. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau (foto), a aprobat de curand noile cuantumuri ale premiilor acordate premiantilor la olimpiadele internationale sau regionale pe discipline. Astfel, pentru laureatii olimpiadelor internationale premiile sunt: 9.000 RON – premiul special pentru medalia de aur si punctaj maxim, 7.000 RON – premiul I, 5.900 RON – premiul II, 4.300 RON – premiul III, 2.900 RON – mentiune (sau diplome echivalente).

Valorile noilor cuantumuri pentru recompensarea elevilor premiati la Olimpiada Balcanica, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Yakutia, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada D. I. Mendeleev, Concursul de Limba si Literatura Romana ,,Mihai Eminescu” – etapa internationala – si Olimpiada Internationala de Limba Germana (numai pentru proba practica) sunt: 3.700 RON – premiul special, 3.200 RON – premiul I, 2.700 RON – premiul II, 2.100 RON – premiul III, 1.800 RON – mentiune (sau diplome echivalente).

Aceleasi sume de bani le vor primi profesorii care i-au pregatit pe olimpicii romani, dar si scolile din care acestia provin (premiul se va utiliza pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant).

Autor: Sorin Iordache