In ciuda contextului nefavorabil, constructorul german a avut parte de un debut in forta la Bursa din Frankfurt, afisand o prima cotatie mai sus de tinta propusa intitial, in cadrul uneia din cele mai mari operatiuni de pe piata germana.

Despre ce este vorba?

Constructorul german, cunoscut pentru bolizii de lux Porsche a avut parte joi, 29 septembrie de demarare in tromba la Bursa din Frankfurt, afisand o cotatie mai sus de tinta pe care si-a propus-o, in ciuda unui context mai putin favorabil. Actiunea a decolat pana la suma de 84 de euro, dincolo de pretul de introducere fixat pentru 82, 50 de euro.

Un mare vis a fost realizat pentru Porsche, a declarat intr-un comunicat Oliver Brume, patronul Porsche si Volkswagen, casa mama a grupului de masini sport. Porsche, unul din constructorii de masini sport, cele mai performante masini sport din lume de altfel, intra intr-o noua epoca cu o flexibilitate antreprenoriala crescuta.

Chiar daca Porsche nu a investit decat 12,5%din capitalul sau la Bursa, al doilea grup germam de masini din lume intentioneaza sa aiba un profit de cateva miliarde de lichiditati pentru ca mai apoi sa ii investeasca in costisitoarea tranzitie spre masina electrica si autonoma. Porsche afiseaza pe linia de plecare o capitalizare superioara fata de alti giganti din domeniu precum BMW (47 miliarde de euro) si Mercedes Benz (58 de miliarde de euro).

Citeste si:  CATtools in viata traducatorilor si a clientilor unei agentii de traduceri

Operatiunea este cu atat mai exceptionala cu cat in ultimele lunii introducerea la Bursa era din ce in ce mai rara in Europa intr-un mediu marcat de inflatie, de cresterea taxelor si de razboiul din Ucraina.

Expertii in masini sunt de parere ca acesta nu este deloc cel mai potrivit moment pentru o intrare in Bursa insa se pare ca Porsche a avut un noroc imens. Specialistii vad in aceasta operatiune un test al “valorii internationale acordate ingineriei germane”.

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/porsche-demarre-en-trombe-a-la-bourse-de-francfort-1447551