Finantarile acordate de societatile bancare sau de leasing pentru echipamente medicale vor creste în acest an cu circa 30 la suta, piata fiind estimata la circa 20 milioane euro la nivelul anului trecut, au apreciat vineri, reprezentantii pietei bancare, cu ocazia unei conferinte dedicate creditelor pentru echipamente medicale.

“Piata inregistreaza cresteri de circa 30 la suta pe an, si cred ca aceasta evolutie se va mentine si în acest an. Este un lucru normal, având în vedere dezvoltarea segmentului medical privat si faptului ca românii au început sa prefer cabinetele medicale, care au dotari de ultima generatie”, a declarat directorul de vânzari al TBI Leasing, Laurentiu Levandovschi.

La ora actuala unele banci si societati de leasing ofera produse bancare pentru medici, în special pentru achizitia de echipamente medicale, cât si credite individiuale, credite imobiliare pentru segmentul medical si leasing auto pentru achizitia de ambulante.

Medicii pot primi credite cu avans zero, dobânzi variabile, de în medie de opt la suta, si cu perioada de rambursare destul de mare, de circa cinci ani, societatile bancare si financiare tinând seama de perspectivele de dezvoltare ale segmentului.

Citeste si:  Rezervele mondiale de titei au fost subestimate

“Datorita dezvoltarii segmentului imobiliar, majoritatea societatilor de leasing ofera credite avantajoase si pentru începerea unei afaceri în domeniu”, a declarat directorul de marketing Libra Bank, Andreea Poida. Din cauza stagnarii leasingului auto pe fondul scaderii vânzarilor ca urmare a introducerii taxei de înmatriculare, ponderea leasingului bancar si a echipamentelor în portofoliul societatilor de leasing este de asteptat sa creasca.

“Ponderea leasingului imobiliar si a celui pentru achizitia de echipamente vor creste în urmatoarea perioada. În portofoliul nostru leasingul medical reprezinta la ora actuala circa patru la suta, respectiv circa patru milioane de euro”, a spus Luminita Zamfir, director adjunct departament vânzari, Alpha Leasing.