In momentul in care alegi o perdea, pe langa model, culoare si material, conteaza foarte mult si dimensiunea. Pentru a putea alege dimensiunea perfecta, trebuie sa stii ce si cum sa masori. Cei de la Perdeledelux.ro au creat niste sfaturi care te vor ajuta sa iei decizia perfecta:

– Masoara cu o ruleta metalica. Aceasta este rigida iar masuratoarea va fi una exacta;

– Masoara cu atentie lungimea galeriei. Indiferent ca ai o galerie veche, una mai noua sau o sina, este bine sa stii care sunt dimensiunile acesteia.

– Tine cont de urmatoarele calcule. Daca perdeaua are model, acesta trebuie sa se vada. Astfel, lungimea sa trebuie sa fie de doua ori mai mare decat lungimea sinei. In cazul in care perdeaua nu are model, lungimea sa trebuie sa fie ceva mai mare. Mai exact, trebuie sa aiba de 2.5 ori mai multi cm decat sina.

– Noteaza toate dimensiunile de care ai nevoie. Nu doar dimensiunile galeriei conteaz,a ci si inaltimea camerei, inaltimea geamurilor sau distanta de la tavan pana la galerie. Este bine sa ai la indemana o foaie si sa notezi fiecare detaliu.

– Tine cont daca ai sau nu ai galerie. Daca in camera exista o galerie, masuratoarea trebuie sa tina cont de ea iar decizia asupra perdelei poate sa aiba anumite restrictii. Daca nu ai inca o galerie, poti sa o alegi in functie de perdeaua preferata. De asemenea, trebuie sa o alegi in functie de lungimea ferestrei. In principiu, galeria trebuie sa fie cu aproximativ 30 de cm mai mare decat fereastra:15 cm intr-o parte si 15 cm in cealalta.

– Intreaba, daca ai nelamuriri. cei de la Perdeledelux.ro stiu o multime de reguli si sunt gata sa le impartaseasca cu tine. Daca ai nelamuriri, tot ceea ce trebuie sa faci este sa intrebi.

Daca vrei sa vezi mai multe modele de perdele si draperii te asteptam in showroomurile Lux design K&A din Bd. Decebal sau Ion Mihalache.