Femeile iubesc să facă cumpărături tot timpul anului, însă vara cheltuiesc mai mult pe anumite piese vestimentare. Vă gândiți probabil că ar fi vorba de costume de baie și rochii de plajă, însă nu e deloc așa.

Vara, femeile cheltuiesc mult pe rochii de ocazie deoarece își doresc să arate perfect la toate petrecerile din acest sezon și nu stau pe gânduri când vine vorba de alegerea vestimentației și a accesoriilor.

Dacă vorbim de rochii de nuntă, orice femeie va spune că nu poate purta de două ori aceeași rochie, cel puțin nu la un eveniment la care se poate întâlni cu aceleași persoane. Astfel va căuta să achiziționeze o ținută diferită pentru fiecare eveniment în parte.

Buget pentru rochia de nuntă

O rochie de seară poate costa undeva de la 250 lei în cazul celor ieftine, până la 3000-4000 lei în cazul celor mai sofisticate. După rochiile de mireasă, rochiile de nasă sunt probabil cele mai scumpe achiziții pe care le fac femeile. Ca nașă trebuie să arăți perfect, iar sumele cheltuite pe vestimentație, accesorii și bijuterii sunt de multe ori foarte apropiate de cele ale miresei, uneori chiar peste.

Ce preferă femeile

Când vine vorba de alegerile femeilor în materie de rochii elegante, putem vorbi de câteva culori foarte populare, dar și croieli și țesături preferate.

Femeile iubesc negrul deoarece le face să pară mai suple, le maschează frumos micile defecte, dar și pentru că se asortează foarte ușor.

Alte opțiuni populare sunt roșul și bejul, dar și nuanțe metalice precum argintiu sau auriu. În funcție de siluetă și stil vestimentar, doamnele vor alege și textura materialului din care sunt făcute. Se știe că materialele care reflectă lumina pot pune în evidentă orice mic defect, pe când cele care absorb lumina, vor avantaja mai multe tipuri de siluetă. Astfel, pentru femeile plinuțe se recomandă materialele în principal mate, cu linii simple accentuând punctele forte.

Ca și croieli, rochiile conice, rochiile lungi tip prințesă sau cele sirenă sunt mereu în topul preferințelor. Nu sunt neapărat și cele mai confortabile, dar ce nu fac femeile pentru a arăta bine?

O opțiune pentru a economisi mai mulți bani, dar în același timp să reușească să își achiziționeze ținute pentru fiecare eveniment, ar fi să facă cumpărături online, în special pe perioada reducerilor. De multe ori magazinele oferă vouchere și discounturi substanțiale clienților fideli, așa că merită profitat de ofertă.