baterietelefonarticol

Trăim cu toții într-o lume în continuă mișcare în care telefonul mobil joacă roluri multiple – principala modalitate de comunicare, dispozitiv pentru navigație, sursă de divertisment, și multe altele. Dar, ce se se întâmplă atunci când bateria telefonului tău începe să dea semne de “epuizare”? Având în vedere multiplele modalități prin care telefonul poate fi folosit, longevitatea acestuia este direct influențată de durata de viață a bateriei smartphone-ului tău. Prin urmare, identificarea unor strategii eficiente care să contribuie la prelungirea duratei de viață a bateriei telefonului este extrem de importantă.

În acest articol vei afla strategii dovedite că sunt eficiente pe care le poți folosi pentru optimizarea bateriei telefonului tău Ios sau Android. Fie că folosești telefonul mobil pentru business sau ești un utilizator basic, aceste metode te vor ajuta să prelungești în mod eficient durata de viață a bateriei telefonului.

Care sunt factorii ce afectează viața bateriei telefonului tău Samsung sau iPhone?

Sănătatea bateriei telefonului tău Samsung sau iPhone este extrem de importantă dacă vrei să te bucuri de funcționalitățile acestuia pentru mai mult timp. În loc să îți schimbi telefonul foarte des pentru că performanța bateriei este din ce în ce mai scăzută, este mai util sa identifici factorii care contribuie la descărcarea mai rapidă a acesteia:

  • Luminozitatea ecranului și oprire automată ecran – cu cât îți menții luminozitatea ecranului la un nivel mai ridicat și ai un timp prelungit până la oprirea automată a ecranului, cu atât viața bateriei telefonului tău iPhone, Samsung, Huawei va fi mai redusă;
  • Aplicații care rulează în fundal – dacă îți dorești să prelungești viața bateriei unui telefon Samsung sau orice alt model, este important să identifici ce aplicații consumă bateria telefonului. Majoritatea smartphone-urilor de astăzi te vor avertiza atunci când există aplicații ce consumă bateria;
  • Probleme de conectare – atunci când telefonul tău caută semnal, fie că este vorba de date mobile sau Wi-Fi, bateria Android sau ios se poate descărca mai rapid. Din cauza lipsei semnalului, telefonul tău va depune un efort suplimentar pentru a menține nivelul de conexiune;
  • Notificări și actualizări – durata de viață a bateriei dispozitivelor Android sau iOS poate fi redusă de notificările și actualizările ce forțează telefonul să “lucreze” constant pentru a le trimite;
  • Componente hardware și funcții – camera telefonului sau funcția GPS pot descărca bateria telefonului mai rapid. De asemenea, dacă folosești telefonul atunci când se încarcă poate avea efecte dăunătoare asupra smartphone-ului tău. Dacă una dintre componentele hardware nu mai funcționează corespunzător, este recomandat să o schimbi cu una originală sau compatibilă. Găsești piesele de service GSM de care ai nevoie în magazinul online Flacăra3.
  • Aplicații care nu funcționează corespunzător sau malware – anumite aplicații pot avea bug-uri sau malware care pot afecta durata de viață a bateriei telefonului. Astfel, în loc să te întrebi “de ce nu mă mai ține bateria la telefon”, este recomandat să actualizezi aplicațiile în mod constant și să dezinstalezi aplicațiile care au probleme;
  • Expunerea la temperaturi extreme – folosirea telefonului la temperaturi prea ridicate sau scăzute poate afecta în mod negativ rezistența bateriei telefonului. Uneori, chiar husa de protecție poate încălzi telefonul și cauza descărcarea mai rapidă a acestuia.

Poți afla care sunt factorii care afectează durata de viață a bateriei telefonului tău cu ajutorul unui test de baterie Samsung, iPhone sau alt model. Poți face acest test prin intermediul aplicațiilor sau poți duce dispozitivul la un specialist care îți poate spune ce poți face pentru economisirea bateriei de Samsung, Huawei, iPhone și altele.

Ce poți face pentru a economisirea energiei bateriei telefonului tău?

Există diferite metode prin care poți prelungi durata de viață a bateriei și să eviți înlocuirea bateriei telefonului tău. După ce ai identificat factorii care dăunează bateriei smartphone-ului tău, poți implementa una dintre strategiile de mai jos care vor contribui la protecția bateriei telefonului.

Menține pe cât posibil o luminozitate redusă a ecranului

Așa cum am menționat în paragrafele anterioare, bateria telefonului se poate descărca mai rapid atunci când menții luminozitatea la un nivel foarte ridicat. Cu cât îl folosești mai mult la luminozitate ridicată pentru a viziona seriale, scrola pe rețelele de socializare sau a-ți verifica email-urile, cu atât viața bateriei telefonului va avea de suferit. Așadar, pentru o prelungire cu succes a vieții bateriei smartphone-ului tău este indicat să reduci luminozitatea ecranului și să micșorezi timpul până la blocarea automată a acestuia.

Dezactivează notificările care sunt mai puțin importante pentru tine

Un mod de economisire a bateriei unui iPhone, Samsung, Huawei sau orice alt model îl reprezintă dezactivarea notificărilor. Cu cât primești mai multe notificări, cu atât telefonul tău va fi mai activ pentru a ți le trimite. Poți opri toate notificările telefonului tău din Setări sau poți temporiza oprirea acestora atunci când ai o anumită perioadă în care nu folosești telefonul pentru o anumită perioadă. O altă variantă ar fi să le oprești doar pe acelea care sunt inutile pentru tine și să le păstrezi doar pe cele deosebit de importante, pe care vrei să le primești indiferent de oră.

Evită expunerea telefonului tău la temperaturi extreme

Poți evita formatarea sau resetarea bateriei telefonului tău și prelungirea duratei acesteia dacă eviți să expui telefonul la temperaturi prea ridicate sau joase. O temperatură adecvată pentru telefonul tău nu ar trebui să depășească 26 de grade. În cazul în care îți expui telefonul la temperaturi extreme, este posibil să ai nevoie de repararea bateriei telefonului tău. Cu ajutorul specialiștilor Flacăra3 îți poți repara bateria Samsung sau iPhone sau o poți înlocui cu una nouă compatibilă cu modelul telefonului tău.

Acordă atenție sporită modului în care îți încarci telefonul

Poți ajunge în situația în care să ai nevoie de formatarea bateriei smartphone-ului tău iPhone, Samsung sau alt model din cauza modului necorespunzător în care îți încarci telefonul. În primul rând, chiar dacă te grăbești, este important să încarci telefonul la capacitate maximă. În timp ce telefonul se încarcă, încearcă să nu îl folosești pentru a nu slăbi bateria. De asemenea, poți prelungi durata de viață a bateriei dacă folosești un încărcător de priză sau auto original sa de calitate foarte bună.

Ai grijă de bateria telefonului tău pentru a-l folosi o perioadă cât mai îndelungată!

Poți optimiza durata de viață a bateriei telefonului tău prin mici acțiuni zilnice cu un impact extrem de important. Reducerea luminozității ecranului sau oprirea notificărilor te vor ajuta să te bucuri de telefonul tău pentru mai mult timp și să eviți înlocuirea bateriei. De asemenea, încărcarea telefonului în mod corespunzător și evitarea expunerii la temperaturi extreme te vor ajuta să obții o autonomie îmbunătățită. În plus, atunci când ai nevoie de un test pentru bateria telefonului tău iPhone sau Samsung, poți conta pe specialiștii Flacăra3 care te vor ajuta cu o diagnoză amănunțită sau și cu piesele de service GSM necesare.