Adrian Nastase trebuie sa se schimbe, altfel va ajunge sa se scrie despre el numai cand ii mai moare vreo matusa prin alianta sau cand Fiscul ii va numara nu ouale, ci milioanele declarate in euro!

Hotarat lucru, in 2006, nici PSD nu mai ia in serios justificarile cu femeia care intre 89 si 91 de ani face avere si-i lasa agoniseala venita prea tarziu unei singure nepoate, nu si celorlalti care ii duc genele mai departe.

De la inceputul anilor ’90 avem de-a face cu o legenda intretinuta chiar de Adrian Nastase. Omul nu are nici o zestre financiara personala – singur, valoreaza cat salariul relativ modest de demnitar si conferintele pe care le tine in strainatate. Putin! Nu joaca la bursa, nu are afaceri personale. Locuieste, tot din anii ‘90, indiferent daca a fost la Putere sau in Opozitie, intr-o casa de protocol, proprietatea statului, in care se cheltuiesc bani publici pentru asigurarea protectiei, consolidari si alte cele. Copiii i-au fost tinuti la scoala privata si pretentioasa de soacra. Cand lumea si-a pus problema sursei de finantare – o bunica pensionara care-si permitea 20.000 dolari pe an pentru cei doi baieti – i-a mutat la scoli de stat, gratuite.

Citeste si:  Putem lua 3 miliarde dolari din vanzarea BCR si CEC

In acelasi timp, despre Adrian Nastase s-au scris sau rostit lucruri niciodata dovedite – conturi de miliarde in strainatate, proprietati in Delta, actiuni in lanturi de farmacii, fabrici, nenumarate case si terenuri. Cand lumea si-a pus problema de unde asemenea achizitii, nedovedite, Adrian Nastase s-a suparat. A si abuzat de functie, cand cu Armaghedonul al doilea, cel care nu doar ii evalua avutia, dar punea problema unor presupuse legaturi cu oameni din lumea interlopa, care i-ar fi asigurat finantari.

La toate acuzatiile, Adrian Nastase a raspuns mereu cu amenintari de aducere in instanta, iar cand a fost prim-ministru a facut si Internetul sa tremure, pentru un material care nu avea voie sa circule, a arestat oameni sub acuzatia ca ar aduce prejudicii „intereselor internationale“ ale Romaniei.

De cine sa te sperii?

Adrian Nastase si-a creat imaginea intelectualului la granita cu eruditul pasionat de antichitati costisitoare, dar nu pentru potentialul lor de piata, ci pentru frumusese si rafinament, poate momentele de inspiratie social-democrata pe care i le creeaza. Este omul pasionat deopotriva de Wagner si Vivaldi, de Brancusi si harti. Respira cultura si expira viziune care-i fericeste pe cei multi, cu venituri putine. Nastase este, tot la imaginea creata, politicianul cu verb cinic si eleganta in ton, dar imaginea necontrolata de consilieri i-a atribuit abacul oalelor de la Cornu si linsul dosarelor CNSAS. Cat de rea poate sa fie presa asta nouazecista incat sa distruga esenta insasi a social-democratiei? De ce nu ignora faptul ca omul Nastase traieste de pe urma altora? De ce sa nu conduca un Guvern si apoi o tara, ca presedinte, chiar daca in intrega viata nu se poate lauda cu vreo afacere personala? Oare asa se explica de ce contractele cu Bechtel si cu EADS au pagubit vistieria statului? Omul vrea sa credem ca nu se pricepe! Sa mori de grija salariului minim pe economie sau a ajutoarelor la incalzire intr-o tara in care te poti lauda ca a crescut speranta de viata cu trei ani in mandatul tau de premier e o virtute. Din pacate, pentru gestionarul tarii, daca este Adrian Nastase, virtutea e un singur moment de noroc – ca te-ai insurat cu Dana, intai fiica lui Angelo Miculescu, si apoi nepoata femeilor generoase care se imbogatesc la senectute.

Citeste si:  16% pe cladirile dobandite prin schimb

Daca in Romania lui 2006 trebuie sa-ti pierzi timpul cu numaratul matusilor lui Adrian Nastase inseamna ca tara asta chiar are politicienii pe care-i merita! Iar norocul chiar nu conteaza!

Autor: Adelina Radulescu