Chiar daca fabrica nu va fi cumparata curind, ea ar putea totusi sa nu-si opreasca productia: se discuta cu General Motors prelungirea licentei.
Licenta de fabricatie sub numele Daewoo a fabricii de la Craiova ar putea fi prelungita, fiind discutii in acest sens, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres. „Aceasta licenta ar putea fi prelungita in cazul continuarii discutiilor cu General Motors, asa cum s-a intimplat si pina in momentul de fata”, a spus Seres.

Amintim ca Daewoo a intrat in faliment si a fost cumparata de General Motors (GM). In tranzactie nu a intrat insa si fabrica de la Craiova, care mai are voie sa produca sub acest nume doar pina in toamna. Autoritatile incearca sa gaseasca un nou cumparator pentru fabrica de la Craiova. In acest sens, statul ar putea cumpara de la coreeni activele fabricii, in contul datoriei pe care Daewoo Craiova o are catre bancile coreene. Ulterior, statul va incerca sa vinda fabrica unei alte companii, Ministerul Economiei fiind mandatat sa angajeze un consultant in acest proces. Potrivit unor surse guvernamentale, trei producatori mari de automobile, toti din afara Europei, ar fi interesati de fabrica de la Craiova. Unul dintre ei ar fi Ford.

Citeste si:  Basescu isi face guvernul praf