Tinerii casatoriti vor putea beneficia de subventii pentru constructia de locuinte din 2007, a declarat Laslo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice.
“Ordonanta 51/2005 (privind acordarea subventiilor) a intrat deja in vigoare si urmeaza sa semnam acordul comun cu Ministerul Administratiei pentru finalizarea Normelor Metodologice, astfel ca in 30 de zile sa putem lansa acest program”, a precizat Laslo Borbely, citat de Mediafax.
Tinerii casatoriti, cu varste de pana la 35 de ani, care construiesc locuinte prin credit ipotecar cu o companie specializata, vor beneficia de o subventie de 20 de procente din valoarea totala a lucrarii, pentru o suprafata construita de pana la 81 de metri patrati.
“In functie de numarul de cereri, acest program s-ar putea extinde nu doar pentru tinerii casatoriti, ci si pentru persoanele evacuate din imobilele nationalizate sau cele ramase fara locuinte in urma calamitatilor naturale”, a mentionat ministrul.
MTCT a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta care va fi prezentat Guvernului, in circa doua saptamani, pentru acordarea de locuinte sociale, nu doar pe criteriul venitului mediu, ci si pentru persoanele ramase fara locuinta in urma evacuarilor sau a dezastrelor.

Autor: Liviu Florea