Sunt mii de firme mari si mici, europene, sau de pe alte continente, care au acreditare pentru ca lobbystii lor sa aiba acces in Parlamentul European. Printre acestia si lobbyistii Amazon. Insa de acum inainte, nu vor mai fi primiti.

Acestia nu mai sunt bineveniti pe coridoarele Parlamentului European, dupa ce serviciile administrative ale Parlamentului au decis sa le retraga acreditarile pentru o perioada nedeterminata. Decizia a fost luata ca raspuns la refuzul gigantului tehnologic de a raspunde la intrebarile eurodeputatilor cu privire la conditiile de munca din depozitele sale din UE.

Solicitarea a fost facuta de Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului la inceputul lunii februarie. Deputatii au invocat refuzurile repetate ale reprezentantilor Amazon de a participa la audierile lor. In decembrie anul trecut, compania a anulat, de asemenea, o vizita la depozitele sale din Germania si Polonia.

“Nu este adevarat” – spune Amazon, invocand provocari logistice legate de sezonul festiv. Compania americana a reactionat deja pe site-ul sau. Ea se declara dezamagita de decizia Parlamentului. Reprezentantii sai sunt obisnuiti in cadrul institutiei; numai in luna ianuarie, ei s-au intalnit cu noua eurodeputati, potrivit federatiei sindicale europene UNI Europa.

Citeste si:  Ford investeste 11,4 miliarde de dolari in tranzitia electrica

Excluderea Amazon din incinta Parlamentului a fost ceruta si de angajatii companiei, sustinuta de sindicate si ONG-uri, precum si de stanga si liberali. Acest lucru a fost facut acum. Pe Twitter, eurodeputatul roman Dragos Pislaru, presedintele Comisiei pentru afaceri sociale, a salutat un pas important pentru respectarea vocii cetatenilor europeni. “Nu poate exista cooperare fara transparenta”, a scris el.

MM