Un juriu format din influenti juranlisti auto reprezentind 12 tari din Europa Centrala si de Est au desemnat Kia Rio cistigatoare a premiului “Autobest 2006”, ‘datorita celei mai bune capacitati de raspuns la asteptarile automobilistice ale populatiei din regiune, modernitatii tehnologiei incorporate si accesibilitatii pretului de achizitie’.

Presedintele Autobest, Dl. Dan Vardie, a declarat in momentul anuntarii cistigatorului: ”Competitia din acest an a fost foarte stransa, iar Kia Rio a castigat datorita pretului competitiv, versatilitatii excelente si eforturilor semnificative depuse de Kia pentru dezvoltarea unei puternice retele de distributie in Europa”.

Cu un scor total de 706 puncte, Kia Rio a depasit confortabil concurentii din finala: Ford Focus (659), Renault Clio (599), Chevrolet Spark (467) si Suzuki Swift (449). Finalistele competitiei din 2006 au fost selectate dupa ce fiecare membru al juriului a propus 5 noi modele, considerate ‘cele mai bune’ masini ale anului cu preturi de achizitie mai mici de 15,000 Euro.

“Autobest 2006 este o performanta deosebita a dinamicei marci Kia,” a comentat Jean-Charles Lievens, Senior Vice President Kia Motors Europe. “Membrii juriului, reprezentind tarile emergente din Europa Centrala si de Est, au acordat noului nostru venit in segmental B cea mai puternica recunoastere: masina ideala pentru automobilistii din regiune.”

Citeste si:  Noi impozite la autovehiculele de transport marfa

Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice-President si COO Kia Motors Corporation a declarat: “Acest premiu reprezinta o premiera pentru producatorii asiatici in competitia Autobest, reusita care demonstreaza ca marca Kia raspunde asteptarilor europenilor si este decisa sa continue expansiunea in cea mai mare piata a sa de export.

Constituit in 2001, ‘Autobest Among Emerging Markets’ reprezinta cea mai importanta organizatie a presei auto din Europa Centrala si de Est. Cele 12 tari din Autobest sint: Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Macedonia, Romania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina. Reprezentind o piata cu peste 200 milioane locuitori, competitia Autobest este considerata a doua mare organizatie europeana de evaluare a automobilelor, dupa European Car of the Year (COTY).

Fiecare membru al juriului Autobest are la dispozitie pina la 240 puncte, care pot fi distribuite pe baza a 13 criterii de evaluare a automobilelor finaliste: interior, exterior, manevrabilitate, performante dinamice, confort, tehnologie, versatilitate, siguranta, economie de combustibil, protectia mediului, disponibilitatea pieselor de schimb, reteau de distributie si pret.

Citeste si:  GM redeseneaza interiorul masinilor Opel

Cistigatorii anilor precedenti au fost Dacia Logan (2004), Fiat Panda (2003) si Citroen C3 (2002).