Investitorul care a cumparat unitati de fond la unul din cele patru fonduri mutuale administrate de Certinvest va putea beneficia incepand din luna decembrie de un nou instrument de economisire si creditare.

Acesta va avea caracteristicile de crestere ale unui fond mutual, pentru banii depusi, si pe cele ale unui card de debit cu optiunea „descoperit de cont“, pentru banii folositi.

Noul card ce va fi emis de Eurom Bank, sub sigla Maestro, ii va da utilizatorului dreptul sa faca cumparaturi sau sa retraga numerar in limita a 70-90% din sumele investite in fondurile Certinvest, spune presedintele Certinvest, Eugen Voicu. Daca clientul nu returneaza creditul, banca poate retrage banii consumati, direct de la Certinvest, in decurs de doi ani.

Marele avantaj al utilizarii facilitatii de credit consta in faptul ca unitatile de fond pot creste mai mult decat dobanda la credit perceputa de Eurom Bank, de 22% pe an.

De exemplu, daca acest card ar fi fost lansat in urma cu un an, avand in vedere ca randamentul (dobanda efectiva) ale unuia din fondurile Certinvest a urcat in ultimele 12 luni pana la 37,5%, scazand dobanda bancii, cel imprumutat ar fi avut in buzunar un plus de circa 15%. „Aceasta crestere nu reprezinta o garantie ca fondul respectiv va avea si in anul ce urmeaza aceeasi evolutie, intrucat el e dependent de evolutia pietei“, spune Voicu.

Citeste si:  Romania nu se inghesuie sa-si protejeze marcile

Autor: Bogdan Tudorache