Câtă atenție acorzi instrumentelor de scris pe care le folosești? Mai mult ca sigur că interesul tău a scăzut pe măsură ce ai început să utilizezi tot mai mult tehnologia. Dar ar fi o greșeală să nu cunoști caracteristicile unui stilou de calitate, câte tipuri există și ce îl diferențiază de un pix.

Pentru început, trebuie să știi că scrisul de mână oferă avantaje care nu ar trebui trecute cu vederea. Nu numai că te ajută să înțelegi mai ușor textul și să îl memorezi fără dificultăți, dar îți antrenează și creierul și îți oferă o stare de liniște.

Indiferent de motivul pentru care vrei să cumperi un stilou, îți prezentăm mai jos care sunt principalele beneficii pe care le oferă acest instrument de scris și ce atuuri are în plus față de un pix obișnuit.

Ce beneficii îți oferă un stilou?

Dintre toate instrumentele de scris, stilourile chiar au un aer aparte nu doar pentru că ne amintesc de primii ani de școală și ne stârnesc o melancolie dulce, ci și pentru că debordează de eleganță și stil. Este suficient să ții unul în mână pentru a simți starea.

Înlocuiește pixul banal pe care îl folosești la birou cu un stilou elegant și vei simți diferența. Acest instrument de scris îți va completa cu succes orice outfit și va contribui la crearea unei bune impresii atunci când ai întâlniri cu partenerii ori clienții. Detaliile chiar fac diferența!

Dacă scrii cu un stilou de calitate, caligrafia chiar poate deveni o artă în mâinile tale. Scrisul de mână va fi mai elegant, mai frumos și mai relaxat. Așadar, nu ar trebui să eziți să scrii invitații de mână, de exemplu, dacă te ocupi de organizarea unui eveniment, ori bilete de mulțumire pentru clienți și colaboratori. Vei transmite atenție, implicare și o bună organizare.

Chiar dacă pixul a devenit un competitor acerb, totuși nu se poate compara cu un stilou de calitate fiindcă acesta te poate însoți mai mulți ani la rând, devenind un accesoriu, o piesă care te reprezintă. De luat în calcul și că pixurile rămân niște deșeuri din plastic care fac rău naturii, atunci când li se termină pasta. La polul opus, stilourile sunt mai rezistente și pot fi folosite mai mult timp.

De câte ori ai reușit să ștergi o greșeală făcută în timp ce scriai cu pixul? Niciodată! Ei bine, stiloul îți permite să ștergi și să te corectezi fără să lași urme inestetice pe foaie.

Îți prezentăm în continuare câteva modele de stilouri de calitate. Stiloul Jotter Stainless Steel din gama Parker are corpul argintiu, metalic, cu o porțiune de culoare neagră în zona unde se cuprinde cu degetele. Corpul și capacul sunt confecționate din oțel sablat, cu părți metalice cromate. Penița este argintie, fiind confecționată din oțel/iridiu. Acest model funcționează pe bază de cartuș de cerneală.

Stiloul Schneider Base Uni este prevăzut cu clema cromată, robustă și manșon ergonomic în zona de prindere. Penița este realizată din oțel inoxidabil cu iridiu. Modelul funcționează cu patron standard de cerneală. Găsești mai multe modele de stilouri pe papetarie.ro.

Cum alegi stiloul potrivit pentru tine?

Dincolo de designul unui stilou, trebuie să mai fii atent la câteva criterii de selecție. Un model ergonomic este potrivit pentru un copil ori pentru o persoană care scrie mult. Această caracteristică reprezintă secretul unui scris relaxat, cu alunecare ușoară.

Tipul de alimentare cu cerneală este alt criteriu important. Această caracteristică dezvoltă patru tipuri: stilouri cu rezerve, pipetă, convertor și rezervor.

Stilourile cu rezervă sunt cel mai ușor de utilizat fiindcă tot ce trebuie să faci este să înlocuiești rezerva. Stilourile cu pipetă au rezervorul în interiorul lor. Convertorul se utilizează pentru a încărca cerneala direct din călimară și poate înlocui rezervele. De obicei, convertorul are o capacitate mai mică decât o rezervă. Stiloul cu rezervor se alimentează cu ajutorul unui sistem cu pompiță sau al unui piston incorporat. Acest tip se poate încărca din călimară și are o capacitate mai mare față de rezerve sau de convertoare.