Compania IBM a anuntat ca permite partenerilor de afaceri sa vanda solutiile sale de consultanta proiectate special pentru intreprinderile mijlocii. Noile solutii ajuta companiile sa isi integreze strategiile de afaceri si tehnologiile, sa evalueze si sa solutioneze eficient atat problemele de vulnerabilitate a sistemului IT, cat si riscurile de securitate ale acestuia.

Aceste solutii constau in contracte de consultanta derulate pe termen scurt, de obicei 3-4 saptamani – la un pret accesibil pentru intreprinderile mijlocii. IBM Express IT Strategy Assessment reprezinta un serviciu de consultanta pe termen scurt ce vine in ajutorul intreprinderilor mijlocii care doresc sa stabileasca sumele de bani investite in tehnologia informatiei in functie de obiectivele de afaceri, sa eficientizeze modul de utilizare a propriilor resurse IT si sa le transforme pe acestea intr-un element capabil sa sustina dezvoltarea afacerii. Consultantii IBM examineaza procesele IT existente ale unei companii, modul de organizare si tehnologiile acesteia, pentru a putea identifica elementele care influenteaza negativ performanta, abilitatile, capacitatile, securitatea si tehnologiile acelei companii. Apoi, consultantii IBM furnizeaza un model pentru optimizarea acestor elemente si o lista de prioritati a initiativelor recomandate, inclusiv in ceea ce priveste costurile potentiale si beneficiile asociate cu executarea fiecarei activitati in parte. IBM Express IT Strategy Assessment foloseste expertiza practicilor de consultanta ale diviziei IBM Strategy and Change, in cadrul careia activeaza consultanti care detin o experienta vasta in domeniul consultantei strategice pentru companii de toate marimile, in aproape orice industrie, din intreaga lume.

Citeste si:  O taxa retroactiva solicitata de COPYRO va scumpi echipamentele IT cu pana la 10%

Aceasta evaluare incorporeaza capital intelectual care include instrumente pentru diagnosticari precise, capabilitati dovedite de testare si dezvoltare menite sa furnizeze o imagine rapida si cuprinzatoare asupra mediului IT al unei companii.
IBM Express Web Effectiveness Assessment reprezinta un serviciu de consultanta pe termen scurt care le permite intreprinderilor mijlocii sa analizeze gradul de eficienta a propriilor pagini de Internet si sa ia masurile necesare pentru imbunatatirea acestora. Aceasta solutie este proiectata pentru a ajuta companiile sa dezvolte o prezenta Web menita sa imbunatateasca nivelul de satisfactie a clientilor, sa creasca interesul pentru produsele organizatiilor si, implicit, vanzarile acestora, sa creasca notorietatea marcii si sa ajute companiile sa profite din plin de investitiile realizate, sprijinindu-le sa dispuna de un nivel de functionalitate fara precedent.

Solutia IBM Express Web Effectiveness Assessment este proiectata sa evalueze pagina de Internet a unei companii din perspectiva clientilor acesteia, comparand-o cu cele mai bune standarde din industrie si cu cele mai eficiente practici existente.
Echipa de experti ai IBM, care cuprinde consultanti tehnici, de proiectare si de afaceri, furnizeaza o analiza cuprinzatoare care contine evaluari temeinice si recomandari in detaliu. Aceasta evaluare ofera strategiile necesare pentru a putea creste gradul de satisfactie a clientilor, notorietatea marcii si vanzarile obtinute prin intermediul paginii de Internet a unei companii.

Citeste si:  Qualcomm: Snapdragon X Elite, un procesor conceput pentru inteligenta artificiala

IBM Express Vulnerability Assessment reprezinta un serviciu de consultanta pe termen scurt destinat si accesibil intreprinderilor mijlocii, prin intermediul caruia expertii de securitate ai IBM folosesc metodologii si instrumente inovatoare pentru a evalua nivelul de securitate a sistemelor bazate pe utilizarea Internetului si impactul pe care il pot avea lacunele de securitate asupra afacerii unei companii.

Consultantii IBM evalueaza gradul de vulnerabilitate a sistemului IT si furnizeaza recomandari bine documentate despre modul in care pot fi prevenite atacurile de securitate.

Autor: Viorel Gherasi