Dupa ce a anuntat ca s-ar putea sa renunte la brandul sau de lux, Jaguar, Ford se indreapta spre finalizarea planului de reducere a capacitatilor de productie. Pana la sfarsitul anului, constructorul american trebuie sa produca mai putin cu pana la 700 de mii de masini. Oficialii Ford si-au propus ca pana la sfarsitul lui 2008 sa se dispenseze de capacitati de productie de aproximativ 1,2 milioane unitati. Suma reprezinta 26 de procente din capacitatea totala a americanilor, a declarat Dave Szczupak, vice-presedintele Ford.

Ford spera ca prin aceste masuri sa isi creasca eficienta, reducandu-si pierderile. Masurile vor afecta aproximativ 30 de mii de lucuri de munca, la care Ford trebuie sa renunte. Dupa 2012, cand se incheie planul global de restructurare a companiei, constructorul american va avea cu paisprezece fabrici mai putin.

Szczupak a declarat ca: „Pana la sfarsitul acestui an vor fi reduse aproximativ 12 mii de locuri de munca doar in America”. In functie de rezultatele negocierilor pe care le poarta cu sindicatele americanii vor desemna unitatile de productie care vor fi inchise si ordinea in care se va actiona.