BVB – Bursa de Valori Bucuresti

Piata bursiera a inregistrat, in a doua parte a sedintei, un recul dupa cresterile de dimineata, astfel incat principalii emitenti inregistreaza usoare scaderi la nivelul cotatiilor. Lichiditatea este inca buna, valoarea totala a tranzactiilor depasind 23,5 milioane RON, in timp ce indicii si-au redus variatiile fata de inchiderea de ieri, BET-FI trecand chiar pe minus (-0,6%).

TLV este cea mai tranzactionata actiune, cu un rulaj de 5 milioane RON, in conditiile in care nici nu a prea fost afectata de scaderi. Astfel ultimul curs este de 0,8200 RON/actiune (+3,8%), iar maximul zilei a fost atins la 0,8300 RON.

Din segmentul SIF, doar SIF4 a ramas pe crestere, la 1,0000 RON (+1,5%). Sectorul petrolier si cel farmaceutic au fost si ele afectate de scaderi, desi cotatiile se mentin inca la nivele bune, egale sau putin mai mici fata de inchiderea de ieri, cand crescuse bursa.

BER – Bursa Electronica Rasdaq

La Rasdaq s-au realizat tranzactii in valoare de aproape 900 mii RON, iar singurul titlu care se detaseaza si se remarca la nivelul rulajului este BIOF, cu 376 mii RON. Aceasta lichiditate buna este sustinuta de cumparatori, a caror presiune a determinat si cresterea cursului pana la un maxim de 0,3800 RON/actiune.

Citeste si:  Competia bancara va creste pe sectorul IMM-urilor si pe finantarea proiectelor de stat

Titlurile BRCR au revenit pe crestere, dupa deprecierile puternice de la inceputul saptamanii, astazi ajungand la un maxim de 0,8900 RON/actiune (+4,7%).