La doi ani de la lansarea modelului Colt hatchback si la un an de la introducerea modelului CZ3, Mitsubishi Motors Corporation va prezenta cel de-al treilea membru al familiei Colt, cu ocazia editiei 76 a Salonului Auto de la Geneva: sportivul Colt CZC coupe-cabrio, proiectat de celebrul designer Pininfarina.

Rezultat al unei stranse colaborari intre Mitsubishi Motors Corporation, Mitsubishi Design Europe si Pininfarina S.p.A, Colt CZC reprezinta un ecou al primului model de salon al marcii Mitsubishi Motors, Colt 600 decapotabil, expus in 1962 la Salonul Auto de la Tokyo.

Spatiu
Colt CZC este construit pe platforma modelului Colt hatchback, avand acelasi ampatament cu o lungime de 2,5 m, comun pentru toata gama Colt.Aceasta a permis introducerea plafonului retractabil – conform cerintelor pietei – oferind in acelasi timp spatiu in plus pentru depozitare si pentru pasageri, precum si un portbagaj cu capacitate mare.

Cel mai puternic motor
Cu un ampatament lung si un ecartament lat, Colt CZC asigura dinamica potrivita stilului sau sportiv, datorita caroseriei ranforsate (pentru a compensa absenta structurala a plafonului) dar si motorului de 1,5 l MIVEC turbo de 150 CP, acelasi ca la modelul Colt CZT. Viteza
maxima constructiva este de 202 km/h, acceleratia de la 0-100 km/h se realizeaza in 8,4 sec, iar sasiul este special modificat.ceasta va fi cea mai puternica motorizare oferita in segmentul B coupe cabrio (in cazul coupe-urilor cabrio cu plafon retractabil). De asemenea, va fi disponibil si motorul de 1,5 l aspirat cu 109 CP.

Citeste si:  BMW arunca pe piata un nou model seria 3

Pininfarina si NedCar
Productia modelului Colt CZC este programata incepand cu 7 martie la uzinele Bairo ale lui Pininfarina, langa Torino (Italia). Pininfarina va prelua platforma si componentele familiei Colt de la uzinele Mitsubishi Motors, NedCar din Born, Olanda. Activitatile la Pininfarina se vor concentra asupra asigurarii unei ranforsari structurale specifice pentru conversia coupe/cabrio, asamblarii caroseriei, vopsirii acesteia si asupra operatiunilor finale de echipare cu piese unicat si componente mecanice de la NedCar. Colt CZC va fi disponibil pentru clientii din Romania incepand din luna iulie a anului 2006.