Potrivit National Computing Centre (NCC), 70% din companiile mici sunt slab echipate pentru a rezolva bresele de securitate.

NCC a declarat ca multe dintre aceste companii risca sa fie scoase din activitate daca sunt afectate de o bresa serioasa de securitate.
NCC a a studiat peste 500 de firme mici, intr-un studiu realizat din partea agentiei guvernamentale britanice Business Link, care consiliaza companiile mici, si a descoperit ca cele mai comune riscuri sunt ridicate de virusi, deseori rezultand din faptul ca angajatii deschid e-mail-uri nesolicitate.

70% din firmele mici studiate au declarat ca IT-ul este foarte important pentru afacerile lor, insa nu sunt corespunzator echipate pentru a trata cu amenintarile IT precum virusi, fraude si caderea sistemelor.
Potrivit companiei de securitate software Sophos, 15.000 noi virusi au fost descoperiti numai anul trecut.
Studiul NCC releva faptul ca jumatate din companiile chestionate nu au planuri concrete pentru a rezolva amenintarile IT.

Un procent de 20% din companiile mici s-au confruntat cu probleme de securitate on-line, iar 50% dintre companii prevad posibilitatea de a fi afectate din nou in acest an.
Business Link colaboreaza cu NCC pentru a dezvolta unelte de securitate si a crea ghiduri relevante pentru oricine doreste sa-si porneasca o afacere mica in Marea Britanie.
Uneltele IT risk sunt menite sa permita companiilor mici sa reduca timpul si costurile asociate cu gestionarea unui sistem IT eficient si sigur.

Citeste si:  Lift, noul mouse vertical si fara fir de la Logitech