Legea asigurarii obligatorii a locuintelor poate deveni functionala din 1 iulie 2007. Guvernul urmeaza sa stabileasca data la care prevederile actului normativ vor fi aplicate.

Executivul va lua în discutie legea referitoare la obligativitatea asigurarii locuintelor de catre populatie cel tarziu pana la începutul lunii februarie, urmand ca actul normativ sa fie ulterior dezbatut în cadrul parlamentului, potrivit secretarului de stat în Ministerul Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre. ,,Sper ca la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu la începutul lui februarie sa o trecem prin guvern si sa o înaintam parlamentului, solicitand procedura de urgenta, încercand astfel sa poata deveni functionala cu data de 1 iulie 2007″, a declarat Victor Paul Dobre. La nivelul executivului înca nu s-a decis daca prevederile legii vor fi aplicate doar pentru ultima jumatate a lui 2007 sau începand cu 2008.

Secretarul de stat a adaugat ca adoptarea actului normativ constituie o restanta pentru activitatea guvernului pe 2006, însa acest fapt s-a datorat complexitatii documentului. ,,Legea asigurarilor obligatorii pentru locuinte este, într-un fel, o chestiune restanta. Cred însa ca a fost bine ca nu am promovat-o prin ordonanta de urgenta si a fost foarte atent dezbatuta si analizata pentru ca este o lege care priveste 22 de milioane de locuitori ai tarii”, a explicat Dobre. Potrivit acestuia, cuantumul primei nu va fi modificat. Pentru casele cu o valoare asigurata mai mica de 10.000 de euro, prima anuala va fi echivalentul în lei a 10 euro, iar pentru locuintele a caror valoare nu depaseste 20.000 de euro se vor plati 20 de euro pe an.

Citeste si:  Totul despre terenurile pentru constructii

Autor: Simona Diaconu