Actiunile detinute de Balkan Petroleum la Rafo Onesti au fost puse, in urma cu doua zile, sub sechestru asigurator de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Astfel, titlurile nu vor putea fi vandute sau gajate.

Totodata, AVAS precizeaza ca o eventuala vanzare a actiunilor de catre Balkan Petroleum nu va putea fi valabila fara acordul autoritatii. In acest fel, AVAS da asigurari ca in prezent nu exista alt proprietar la Rafo, in afara societatii Balkan Petroleum si a statului.

“In acest moment, AVAS si Balkan Petroleum sunt singurele parti in cadrul contractului de privatizare a Rafo SA Onesti. Orice act de vanzare-cumparare de actiuni sau de cesiune privind Rafo, incheiat intre Balkan Petroleum si alta companie, fara acordul AVAS, este lipsit de efecte”, se arata intr-un comunicat al AVAS. Vicepresedintele AVAS pe probleme de postprivatizare, Corin Nicolae Lunganu, sustine ca la AVAS nu este inregistrata decat o singura intentie privind preluarea Rafo, din partea firmei Calder-A International BV.

“Am luat nota de aceasta solicitare si am cerut documentele necesare care sa demonstreze bonitatea acestei firme. Nu vom fi niciodata de acord cu transferul actiunilor fara sa fim convinsi de soliditatea financiara si de bunele intentii ale noului proprietar”, a precizat Lunganu.

Autor: Claudia Botezatu