Alianta PNL-PD va depune in urmatoarea perioada la parlament un proiect de modificare a Legii leasingului in sensul protejarii beneficiarului, pentru a nu se mai ajunge la situatii de genul MTS, a declarat, ieri, la Scoala de vara a TNL, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. El a precizat ca este autorul acestui proiect de lege care se va referi, printre altele, la supravegherea activitatii firmelor din domeniu, acestea fiind obligate sa faca audit financiar de doua ori pe an pentru a exista o viziune de ansamblu asupra activitatii fiecarei societati in parte. “Se mai urmareste cresterea treptata a nivelului capitalului social, de la 250 milioane de lei la 500.000 de euro, pentru a exista lichiditati care sa garanteze creditele”, a mai spus deputatul PNL. El considera ca situatia de la MTS Leasing a dus la subrezirea increderii in sistemul de leasing.

MTS Leasing GmbH a intrat in incapacitate de plata, activitatea companiei fiind preluata, incepand cu 19 iulie, de un judecator sindic german.

Citeste si:  Unii maghiari spioneaza pentru Romania

Specializata in finantari imobiliare pentru constructii in sistem leasing, firma germana (condusa de Theo Metzen – general manager la MTS Leasing si Matthias Metzen – director reprezentanta) a intrat pe piata romaneasca la inceputul anului trecut, prin intermediul unei reprezentante.

Companie cu capital german, MTS Leasing functiona in Romania prin intermediul unor agentii autorizate, oferind finantare pentru diferite tipuri de imobile.

Sursa: MEDIAFAX