Mult timp liber, calatorii, prieteni noi, intemeierea unei familii, promovarea la locul de munca si economisirea banilor. Aceasta este reteta care ii face pe romani sa fie multumiti si fericiti in acelasi timp.
Pentru cei mai multi romani, principala realizare legata de viata sociala a fost, in ultimele luni, extinderea cercului de cunostinte (40%), iar 21% s-au laudat ca au intrat in contact cu o persoana importanta sau influenta.

Un sondaj realizat de ISRA Center arata ca implicarea in evenimente sau in viata comunitatii nu este un aspect care sa le aduca mari satisfactii romanilor.

35% dintre persoanele intervievate au mentionat ca nu si-au propus sa realizeze nimic in ceea ce priveste viata sociala, iar dintre acestea moldovenii au avut procentul cel mai mare.

Barbatii cu distractia, femeile cu simplitatea

Petrecerea timpului liber cit mai placut este principalul motiv de satisfactie pentru romani. De exemplu, bucurestenii au preferat sa-si petreaca timpul liber calatorind. O treime dintre romani apreciaza chiar si numai faptul ca au avut timp liber.

Citeste si:  Strainii au incins Bursa

Alta realizare importanta a fost intemeierea unei familii. Pentru cei care o aveau deja, esential a fost sa-si rezolve problemele de cuplu.

In ceea ce priveste stilul de viata, pentru barbati principalele caracteristici au fost aventurile, distractia si libertatea, iar pentru femei – familia si simplitatea.

Pentru persoanele de peste 60 de ani, principalul obiectiv a fost relaxarea, in timp ce respondentii cu virsta cuprinsa intre 25 si 44 de ani au fost agitati.

40% au reusit sa economiseasca bani

La capitolul cariera, cea mai mare realizare din ultimul an a fost acumularea de noi cunostinte. Doar 18% dintre romani s-au bucurat de promovare la locul de munca, iar 6,8% au reusit sa-si intemeieze sau sa-si extinda propria afacere.

Pentru citiva dintre chestionati, schimbarea locului de munca a fost un motiv de bucurie. Si la capitolul economico-financiar exista romani fericiti. Aproape 40% dintre ei au reusit sa achizitioneze bunuri de folosinta indelungata si au reusit sa economiseasca si bani.

Citeste si:  Stolojan: Oracle si Renault deschid in Romania centre de cercetare-dezvoltare

Desi la un sfert dintre ei venitul a crescut, banatenii si bucurestenii, comparativ cu cei din Dobrogea si Oltenia, au mentionat ca in ultimul an au cheltuit mai mult ca de obicei.

Sanatatea, cea mai importanta

In ceea ce priveste sanatatea, aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca au avut o alimentatie sanatoasa, iar peste o treime sustin ca au fost periodic la medic pentru control. 26% dintre romani se declara multumiti pe motiv ca in ultimul an au reusit sa-si rezolve problemele de sanatate.

Dobrogenii nu merg la doctor

Bucurestenii au fost cei mai preocupati pentru sanatatea lor, fata de dobrogeni care au acordat o importanta mai scazuta.

Sint si romani care apreciaza miscarea si odihna, iar citiva sustin ca relaxarea si combaterea stresului reprezinta principalele aspecte pe care le-au realizat pentru o mai buna stare de sanatate.