ANAF a controlat in sase luni 53.000 de firme si aproape 9.000 de persoane fizice. Trei controale din patru au vizat firmele cu capital de stat.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a controlat in primele sase luni ale anului in curs aproape 53.000 de societati comerciale, potrivit unui comunicat al institutiei. Conform unui studiu recent al companiei de consultanta financiara Coface Intercredit, in Romania sint aproximativ 462.000 de firme active. Ceea ce inseamna ca in primele sase luni ale anului cam o firma din noua a fost controlata de Fisc.

„Rezultatele (controalelor n.red.) sint materializate, in esenta, in cresterea veniturilor atrase suplimentar la bugetul statului, creind premisele necesare pentru cresterea, pe termen mediu si lung, a veniturilor bugetare, in termeni reali si ca pondere in produsul intern brut”, a spus presedintele ANAF, Sebastian Bodu.75% din numarul total de controale (peste 65.000, la nivelul intregii tari) au vizat societatile comerciale cu capital privat, 13% au vizat persoanele fizice, in 4% dintre cazuri au fost controlate societatile cu capital mixt si 2% au vizat societatile cu capital de stat. „Inspectiile fiscale desfasurate au vizat, in principal, prevenirea si combaterea evaziunii fiscale”, a spus Bodu. S-au facut controale mai ales in angrouri, piete si tirguri si la firmele care activeaza in domeniul alcoolului si al tutunului.

Citeste si:  45 de milioane de euro pentru Daewoo Craiova. De la stat.