Metroul bucurestean a fost intesat, incepand de ieri, de patrule ale jandarmeriei, inarmate pana in dinti, cu echipament specific unitatilor antitero: veste antiglont, arme de foc, casti de protectie si combinezoane negre.
patruleaza in echipe de cate doi, atat prin statii, cat si prin garniturile de tren, acoperind intregul traseu al retelei subterane de transport in comun. Numarul echipelor de securitate prezente in diversele puncte ale metroului din Capitala este stabilit in functie de afluenta de calatori, si asta pentru ca exista atat ore, cat si statii in care traficul este mai intens.
Surse din cadrul jandarmeriei au explicat pentru „Evenimentul zilei” ca masurile luate sunt doar pentru a imbunatati protectia cetatenilor care folosesc acest mijloc de transport. Oamenii legii pretind ca vor doar sa previna si sa descurajeze comiterea de infractiuni. La randul lui, Serviciul Roman de Informatii sustine ca alerta terorista pe teritoriul national ramane la acelasi nivel, precaut – albastru. Totusi, prezenta in Bucuresti a acestor patrule survine la nici o saptamana dupa ce metroul londonez a fost devastat de trei atacuri teroriste. De atunci mai multe capitale europene si-au luat masuri sporite de securitate. Chiar zilele trecute, metroul din capitala Poloniei, Varsovia, a fost evacuat in urma unei alarme cu bomba.

Citeste si:  Martorul din dosarul DIP s-a intimidat