Cu toate ca vanzarile Ford nu au mers foarte bine in 2006, compania americana a primit cea mai importanta distinctie de pe continentul European. Modelul premiat este noul Ford S-MAX, iar distinctia se numeste „masina anului”. Juriul a fost constituit din jurnalisti provenind din 22 de tari ale Europei care au trebuit sa aleaga cea mai buna masina vanduta in Europa, in ultimile 12 luni. La selectia initiala au participat 41 de masini, iar pe lista scurta din care s-a ales castigatoarea au facut parte doar opt vehicule.

Acestea au fost: Citroen C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Ford S-MAX, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster si Volvo C30. Seful juriului a decalrat ca aceasta competitie a fost foarte stransa si ca victoria Fordului se datoreaza versatilitatii sale, spatiului interior generos si performantelor dovedite pe sosea.

Bucuraos de acest premiu, seful Ford Europa a declarat ca succesul apartine conceptului din spatele masinii, S-MAX fiind o masina care combina „elementele sport cu cele utilitare, dar se prezinta precum un vehicul de familie”. Pretul a fost bine ales din moment ce varianta de top, numita „Titanium”, reprezinta peste 50 de procente din vanzarile de S-MAX.

Citeste si:  6 motive pentru care sa apelezi la amanet auto

Alte modele Ford care au primit aceasta distinctie au fost: Focus in 1999, prima generatie a lui Mondeo in 1993 sau Scorpio in 1985.