BRD Sogelease a lansat un nou produs dedicat finanţărilor întreprinderilor mici şi mijlocii, în baza împrumutului obţinut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Firmele care pot solicita aceste fonduri trebuie să activeze în domenii precum: industrie, servicii, turism, agricultură, sănătate, energie şi protecţia mediului.

Fondurile sunt destinate sprijinirii proiectelor întreprinderilor mici şi mijlocii din România cu scopul de a reduce impactul crizei economice actuale. Produsul promovat de BRD Sogelease afişează o serie de condiţii de finanţare avantajoase: taxă de administrare preferenţială, dobândă în primul an de finanţare de 4,9% p.a. urmată de o dobândă fixă de 8% p.a. în următorii ani, perioadă de finanţare de 48 de luni.

În contextul schimbărilor produse pe piaţa financiară şi ca urmare a dezechilibrelor economice din ultima perioadă de timp, apetitul pentru finanţare şi cererea de consum pentru bunuri aparţinând principalelor industrii ce fac obiectul finanţărilor în leasing sunt în continuă scădere.

Pentru următoarea perioadă a anului 2009, BRD Sogelease îşi propune eficientizarea costurilor şi găsirea unor noi oportunităţi de piaţă în vederea  dezvoltării activităţilor de leasing financiar şi operaţional.

Citeste si:  Modul de determinare a impozitului pe castigul din transferul titlurilor de valoare

“Ne vom concentra atenţia în continuare cu preponderenţă către sectoarele medical, agricol si informatic adaptându-ne produsele în aşa fel încât să putem sprijini activitatea clienţilor noştri. Vom continua promovarea produsului”leasing operaţional” prin intermediul companiei noastre BRD Sogelease Asset Rental SRL, aceasta fiind o alternativă de finanţare eficientă şi tot mai solicitată de către clienţi”, a declarat Jean-Claude Boloux, Directorul General al BRD Sogelease.

BRD Sogelease este filială a BRD-Groupe Société Générale. Compania este membră a “Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB România” care numără în prezent societăţi de leasing şi credit de consum ce reprezintă grupuri financiar-bancare de renume şi cu reprezentare internaţională.

Asociaţia este afiliată la Federaţia Europeană Leaseurope şi înglobează cea mai mare parte a pieţei de leasing din România, cu un portofoliu echilibrat pe toate sectoarele economiei.