Prima zi de listare la Bursa a companiei de IT Flamingo le-a adus investitorilor si primele castiguri. La inceputul sedintei, Flamingo s-a vandut cu 2,76 lei/actiune, cu 20% mai mult decat pretul de 2,30 lei stabilit in urma ofertei publice initiale. In cele din urma, titlurile companiei de IT au incheiat ziua la 2,42 lei/actiune. In aceste conditii, se poate spune ca un investitor Flamingo care a vandut pe valoarea maxima un pachet de actiuni de 100 de milioane de lei a castigat dintr-un foc 20 de milioane, fara taxe. Pretul de pornire a fost si cel mai mare atins pe parcursul sedintei. Cel mai mic pret a fost de 2,35 lei/actiune, de unde se observa usor ca actionarii care au subscris la oferta publica initiala au fost pe tot parcursul sedintei pe profit.

Listarea Flamingo International, una dintre putinele companii infiintate de sectorul privat si ajunse in piata de capital, a marit valoarea tranzactiilor efectuate ieri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu aproape un milion de euro. Cele 294 de tranzactii efectuate pe piata Regular au insumat 2,96 milioane de lei.

Citeste si:  Uitati de creditele in valuta!

Directorul general al BVB, Stere Farmache, a declarat ca „dorinta noastra este ca Flamingo International sa deschida calea pentru cat mai multe companii din sectorul privat la finantare prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti“.
Decizia de a privatiza Antibiotice Iasi a iscat discutii in contradictoriu intre reprezentantii Aliantei si cei ai PSD, care prin vocea deputatului Aurel Nechita au sustinut la acea vreme ca Antibiotice Iasi este singurul producator intern cu ajutorul caruia autoritatile romane ar fi reusit sa mentina un pret relativ scazut pentru unele medicamente de pe piata interna. De altfel, Antibiotice Iasi este singurul producator roman de medicamente care detine deja Certificatul de buna practica de fabricatie pentru toate fluxurile sale de productie. Astfel, fabrica poate exporta atat in Europa, cat si in Statele Unite, in cel din urma caz fiind singura fabrica din Romania care poate face acest lucru, 20% din productie mergand la export. Printre actionari se numara fondul de investitii Broadhurst – 7,68% si SIF Oltenia, care detine 9,89% din titluri.

Citeste si:  Ratele dobanzii la nivel mondial, in pragul unei noi cresteri