Dupa ce in urma cu doua zile Fiat si Mediobanca nu au ajuns la nici un rezultat in discutiile pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de banca la Ferrari, agentia de presa Reuters a anuntat ca: “Afacerea se va finaliza pana in 30 iunie, insa tranzactia poate fi amanata cateva zile dupa acest termen”.

Alte banci ce detin actiuni la Ferrari sunt: Commerzbank, 8.5 procente, ABN AMRO, 7.5 procente, Banca Popolare dell´Emilia Romagna,1.3 procente.

In urma cu 4 ani, FIAT vanduse 34% din actiunile pe care le detinea la Ferrari catre Mediobanca – pentru a se redresa din criza financiara in care se afla – pentru aproape un miliard de dolari. Fiat va plati pentru pachetul de actiuni aceeasi suma pe care a primit-o in 2002, plus dobanda. Cu toate ca Mediobanca a vandut intre timp 5% din actiunile Ferrari catre Mubadala Development Co., un grup financiar ce isi are crtierul general in Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Citeste si:  Cele mai scumpe masini de curse din lume, la Bucuresti

Desi FIAT detine fondurile necesare pentru a face tranzactia posibila, analistii financiari sustin ca producatorul auto italian si-ar putea periclita situatia financiara, avand in vedere dinamica pietei auto. “FIAT face echilibristica la mare inaltime.”, spune unul dintre acestia.

In primul trimestru al anului, Ferrari a fost cea mai profitabila afacere a Diviziei Auto a FIAT. A inregistrat un profit operational de aproximativ 11 millioane euro, dupa ce, in aceeasi periaoada a anului trecut, a suferit pierderi de opt millioane euro.