In momentul in care ne-am planificat modul in care vom consuma banii pe care ii castigam lunar ar trebuie sa luam in considerare si alocarea unei parti din venit dezvoltarii noastre ulterioare. De cele mai multe ori credem ca nivelul profesional pe care l-am atins este suficient, caz in care intervine auto-multumirea (sunt fericit de cat castig, mai ales ca pot face si economii). Cu toate acestea, asa cum se intampla in tarile nordice, de exemplu in Danemarca imprumuturile (lån DK) sunt alocate pe criterii mult mai bine implementate, acestea fiind raportate si la nivelul de economisire al solicitantului, trebuie sa luam in calcul posibilitatea de a avansa.

Nu doar in sens uman, ci si in cel profesional, pentru ca atunci cand economisim ne vom permite sa beneficiem de alternative de dezvoltare mult mai avantajoase. Intr-un final, economisind acum pentru viitorul nostru ne vom permite mai tarziu sa beneficiem de rezultatele economiilor investite si sa castigam mai mult, ceea ce ne va oferi oportunitatea de a face din nou economii, de data aceasta pentru perioada de la batranete, atunci cand chiar avem nevoie sa fim independenti financiar!

Citeste si:  Competia bancara va creste pe sectorul IMM-urilor si pe finantarea proiectelor de stat

Investitia in viitorul tau = obtinerea independentei financiare in anii urmatori!

O persoana care investeste in sine nu este nicidecum egoista, ci este un individ care stie ca orice investitie buna va oferi un randament ridicat pe termen lung, nu se devalorizeaza si isi creste valoarea pe masura ce trece timpul. Pana la urma, echilibrul este masura lucrurile care ne definesc existenta, iar cunoasterea si abilitatea de a risca acolo unde ceilalti refuza sa o faca este singura modalitate prin care se poate face diferentierea intre cei puternici si capabili si restul lumii.

Economiile pe care le faci in stadiul actual (raportat la un anumit nivel salarial, loc de munca, context socio-economic) iti vor oferi o baza sigura in cazul in care ai optezi pentru dezvoltarea personala. Desigur, daca ai nevoie de bani, atunci poti aplica pentru un imprumut prin sms (mobil lån 2018), dar, ce poate fi mai avantajos pentru tine decat sa-ti utilizezi propriile economii, pe care le-ai adunat in acest scop? Imbunatatirea nivelului tau profesional o sa-ti permita sa avansezi in ierarhia de la serviciu sau sa-ti incerci sansele intr-o alta pozitie, ceea ce iti va oferi in mod automat posibilitatea de a negocia termeni financiari mai avantajosi.

Citeste si:  Incepe privatizarea Postei

In plus, persoanele care stiu sa-si foloseasca timpul liber pe care il au la dispozitie intr-un mod util pentru dezvoltarea lor vor beneficia de posibilitatea de a primi o importanta recompensa – aceea de a-si diversifica veniturile. Dobandirea cunoasterii va avea efecte benefice asupra veniturilor tale financiare, ceea ce va favoriza in timp posibilitati mai vaste de economisire, care vor culmina cu dobandirea independentei financiare. Aceasta stare de bunastare este ideala pentru cei care au atins o anumita varsta, caz in care le va fi greu sa mai munceasca la acelasi nivel de intensitate, asa ca, nici nu poate fi vorba despre o investire mai buna a economiilor tale decat in propria-ti persoana, tu fiind cea mai avantajoasa investitie pe termen lung!