Recent ai trecut printr-o experienta nu foarte placuta. In timp ce te aflai in vizita in Finlanda te-ai trezit ca ramai fara bani. Cum nu aveai vreun prieten sau cunoscut in Tara Laponiei, nu ai avut altceva de facut decat sa intri pe net si sa cauti firme care compara creditori Finlanda, cu intentia de a lua un imprumut pana cand ajungi acasa. Dar cum de ai reusit sa iti cheltui toti banii cu care plecasei din tara? Pe atractii turistice, bineinteles. In acest articol enumeram cateva dintre ele care merita vizitate. 

Cum orasul Helsinki este pe primul loc, desigur, in numarul anual de turisti ce il viziteaza, obiectivele enumerate in acest articol se vor regasi in jurul capitalei Finlandei. Aceasta zona urbana ofera o varietate de atractii turistice istorice, culturale si in aer liber, cele mai interesante urmand sa fie prezentate aici.

1. Strada Mannerheim, aceasta este practic principala artera a Helsinki-ului, care este situata in mijlocul a o multime de atractii turistice, printre care Gara Centrala, Oficiul Postal, cladirea parlamentului si multe altele. Asa ca este ideal iti pornesti vizita de aici, pentru a putea initial sa vezi de afara cladirile impresionante si abia apoi sa intri in ele.

Citeste si:  BRD va lansa primul credit de consum cu ipoteca

2. Muzeul de Arta sau Ateneul cum mai este el numit, se afla la inceputul strazii mai sus amintite, a fost proiectat de catre Theodor Hoijer si finalizat in anul 1887. Contine cele mai de pret lucrari artistice din istoria Finlandei, atat istorice, cat si contemporane.

3. Muzeul National Finlandez se afla tot pe strada Mannerheim, a fost fondat in anul 1912 si este foarte usor de observat deoarece este singura cladire pe partea stanga a strazii care are o spirala inalta in dreptul ei. Acesta contine o multime de colectii materiale si culturale din etnografia finlandezilor.

4. Sala de Concerte Finlandeza, care se gaseste peste drum de Muzeul National, tot pe aceeasi strada, a fost construita in anul 1971 si are intreaga fatada acoperita cu marmura de Carrara. Aici se tin o multime de evenimente, de la unele culturale si muzicale, pana la intruniri politice internationale.

5. Stadionul Olimpic, a carui constructie a fost finalizata in anul 1938, in scopul de a se tine acolo olimpiada ce trebuia sa fie gazduita de Finlanda in acel an. Din cauza Celui de-al Doilea Razboi Mondial care deja incepuse in Europa, acele Jocuri Olimpice nu s-au mai tinut, dar arena a fost intr-un final folosita in scopul in care a fost construita in anul 1952, cand tot Finlandei i-a revenit titlul de gazda a Olimpiadei.

Citeste si:  Copos, varianta cea mai proasta pentru WTC

Asadar, acestea sunt doar unele dintre atractiile turistice pe care ai avut placerea de a le vizita in timp ce te aflai in ?ara Laponiei si din cauza carora ai ramas fara bani. Norocul tau a ca ai dat peste site-uri care te-au ajutat sa te decizi de la ce creditor sa iei imprumut (mistä lainaa luottotiedottomalle) astfel ca ti-ai putut continua vacanta si te-ai intors acasa fara sa intampini nici un fel de problema.