Site-ul de licitatii online eBay a anuntat ca intentioneaza sa incorporeze serviciul Skype pentru o noua gama de servicii clienti online.

Compania va incepe un program de testare pe site-ul sau din SUA pentru a evalua modul in care poate fi utilizat Skype pentru a conecta cumparatorii cu vanzatorii pentru informatii despre produs, inainte de a cumpara.
“Skype reprezinta o oportunitate pentru vanzatori de a se conecta mai strans cu cumparatorii”, a declarat Bill Cobb, presedinte al eBay din America de Nord.
Adaugarea de voice-calling si mesagerie text traditionalei interactiuni prin e-mail intre paricipantii la licitatii a fost un motiv principal oferit de oficialii eBay cand compania a achizitionat Skype, in octombrie anul trecut, pentru suma de 4.2 miliarde $.

Incepand cu 19 iunie, vanzatori vor putea introduce incoane “Skype me” alaturi de detaliile produsului licitat, pentru a permite utilizatorilor sa ii contacteze, utilizand o noua functie a eBay numita “Ask a seller a question”. Aceasta functie este gratuita si este menita sa permita persoanelor sa raspunda rapid la intrebari, inainte de a incheia licitatiile.
Cand un potential comparator acceseaza butonul “Skype me” de pe pagina Web, cumparatorii pot fi pusi instantaneu in contact cu vanzatorul prin intermediul unui voice call, a unui mesaj text, sau ambelor.
Insa eBay este destul de precauta in a integra apeluri Skype in serviciul sau, deoarece utilizarea apelurilor Web in afacerile online este inca la inceput.
eBay realizeaza pe pietele din SUA 38% din veniturile sale totale.

Citeste si:  Firefox 2.0 alpha pregatit pentru lansare

Skype, cu mai mult de 100 de milioane de utilizatori inregistrati, a devenit foarte popular in intreaga lume, in special in Europa si Asia, insa a inregistrat o adoptie mai slaba in SUA.
eBay va incepe testarea Skype pentru 14 categorii de pe site-ul eBay.com. Compania se va concentra pe produsele considerate ca necesita o comunicare instant pentru a facilita tranzactia, datorita pretului ridicat sau complexitatii, ceea ce necesita mai multe intrebari.
In forma sa primara, Skype difera putin de alte sisteme de mesagerie instant. Desi functiile sale de Web calling prind tot mai mult la public, utilizatorii trebuie sa cumpere casti, microfoane sau casti speciale petru a putea efectua apeluri telefonice ieftine.
Compania utilizeaza deja Skype in licitatiile eBay pe cinci piete nationale mai mici din intrega lume, precum Belgia.