In fiecare an, la 1 octombrie, Fundatia Renasterea se alatura Initiativei Mondiale de iluminare a unei cladiri in culoarea roz, simbol al luptei impotriva cancerului mamar. In acest an, Renasterea a ales cladirea Bibliotecii Centrale Universitare. La eveniment au luat parte persoane publice precum Maia Morgenstern, Andreea Esca, Mihaela Geoana si Cristiana Copos, care au vorbit despre importanta cu care o femeie trebuie sa trateze cancerul de san. “Diagnosticata si tratata la timp, aceasta boala poate fi invinsa”, a declarat prezentatoarea tv, Andreea Esca.

In ultimii 15 ani, in judetul Mures, s-a dublat numarul cazurilor de cancer mamar, potrivit statisticilor date publicitatii, vineri seara, cu ocazia lansarii, la Targu Mures, a “Lunii Roz, luna de lupta impotriva cancerului la san”. In judetul Mures, specialistii sustin ca incidenta cazurilor de cancer la san a crescut alarmant in ultimii ani. In anul 1990, au fost depistate 1.100 de cazuri noi, iar anul trecut peste 2.200 de muresence au fost diagnosticate cu aceasta maladie. In prezent, in judet, exista peste 11.200 de persoane afectate de cancer. In prezent, cancerul la san se afla pe locul al doilea ca frecventa a localizarii bolii canceroase dupa cancerul bronhopulmonar, iar pe locul al treilea se afla cancerul gastric.

Citeste si:  Noul formular privind TVA aferent comertului din spatiul comunitar

Telverde pentru informatii

Lansat pe 1 octombrie 2001, Programul de Prevenire si Combatere a Cancerului de San reprezinta principalul scop al fundatiei. In acest sens, a fost infiintata Linia roz, cu acces gratuit, unde femeile pot suna si cere detalii despre aceasta grava afectiune. Numarul de telefon este: 08008. 300.300.

Autor: Liana Anghelescu