Compania din Cupertino isi doreste sa le ofere posibilitatea clientilor lor sa isi schimbe telefoanele mobile mai des datorita unui sistem de abonament.

Schimbare de strategie la Apple?

Daca pana in prezent schimbarea telefonului Apple sau a tabletei era un lucru costisitor pentru doritori, dureros pentru portofel cu alte cuvinte, acest lucru s-ar putea scimba cat de curand conform unor informatii oferite de Bloomberg. Compania din Cupertino intentioneaza sa isi propuna produsele spre vanzare prin intermediul unui abonament.

Concret, in loc sa iti cumperi un telefon mobil nou pentru suma de 1000 de euro, vei putea face acest lucru prin intermediul unui abonament lunar, ca un fel de rata. Apple ramane in tot acest timp proprietarul telefonului, pana cand intreaga suma este platita.

Pentru moment, oferta nu a fost inca lansata, nici concretizata insa, confom zvonurilor, urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2022. Aceasta noua strategie ar putea sa permita grupului condus de Tim Cook sa scurt-circuiteze operatorii, care erau singurii pana in prezent care faceau oferte pentru a reduce costurile achizitionarii unui telefon nou-nout. Pentru a creste vanzarile de telefoane iPhone, Apple spera sa reuseasca sa incite cumparatorii sa isi schimbe mai des telefonul. Conform cercetatorilor, un posesor de iPhone din 4 are un model mai vechi de trei ani.

Citeste si:  Consultanta nu prinde la managerii romani

Direct de pe site

Aceasta strategie ar trebui sa garanteze companiei venituri regulate. In plus, se incearca evitarea ca majoritatea vanzarilor sa se concentreze pe o anumita perioada, in special dupa prezentarea anuala. Anul trecut, aproape jumatate din vanzarile grupului au fost realizate datorita modelelor de iPhone (192 de miliarde de dolari).

Astfel, modelele noi vor fi disponibile doritorilor direct de pe site. Dupa lansarea Apple One – serviciul de abonamente – la sfarsit de an 2020, Apple ar putea sa isi continue lansarea. Si spera ca astfel sa seduca mai multi utilizatori.

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/apple-reflechit-a-un-autre-mode-de-vente-pour-ses-iphone-1432190