Allianz-Tiriac Asigurari a lansat ieri trei polite de asigurari de sanatate private destinate firmelor, intrand astfel intr-o piata pe care doreste sa o domine pana in 2008, a declarat Cristian Constantinescu, directorul general al companiei. „Veniturile din primele de asigurari de sanatate subscrise vor depasi noua milioane de euro in anul 2008“, a estimat Constantinescu.

Allianz-Tiriac Asigurari a estimat ca in 2004, incasarile totale din polite de sanatate din piata interna oscilau intre 500.000 si un milion euro. In aceste conditii, oficialii companiei apreciaza ca acest tip de activitate va deveni profitabil pentru Allianz-Tiriac dupa atingerea unei mase critice de 5.000 de polite incheiate. Noile produse se adreseaza pentru inceput firmelor, care pot profita de deductibilitate a primei de asigurare in limita a 200 de euro/anual pe un salariat. In cel mult un an, oferta se va extinde si pentru persoane fizice, promit sefii celei mai mari companii de asigurari din Romania. Portofoliul de polite de asigurari de sanatate include trei planuri de baza: Standard, Optim si Extra. Politele sunt diferentiate in functie de riscurile acoperite si de structura furnizorilor de servicii medicale la care clientii pot apela. In functie de tipul planului, activitatea de baza a persoanelor asigurate, varsta sau numarul total al persoanelor dintr-o companie, valoarea minima a unei prime de asigurare este de 10-12 euro/luna.

Pe piata asigurarilor private de sanatate activeaza deja si alte companii, tipurile de polite fiind diferite in functie de parteneriatele incheiate cu ofertantii de servicii de sanatate. Asa este cazul firmei de asigurari Interamerican care are un parteneriat cu Medisystem, Aviva in colaborare cu Medicover, Omniasig Addenda si Generali Asigurari impreuna cu furnizorul privat de servicii medicale Diagnosis.

Grawe Asigurari Romania, care a intrat pe piata asigurarilor de sanatate private in 2002, a anuntat de asemenea, ca va relansa oferta de polite incepand cu luna noiembrie, dupa o pauza de cateva luni.

Autor: Cristina Nedelcu