Cei care inca nu au investit la Bursa mai au timp sa o faca. Actiunile SIF-urilor si ale altor societati vor continua sa creasca.
Daca a trecut un tren si nu l-ati prins, atunci il asteptati automat pe urmatorul. Sau schimbati mijlocul de transport. Cam asa ceva se intimpla si la Bursa de Valori Bucuresti. Daca nu ati investit pina acum, aveti timp sa o mai faceti. Sint actiuni care au potential de crestere in viitor.

Pe ce sa mizez

Pentru cei care doresc sa riste foarte putin la Bursa, brokerii recomanda in continuare actiunile societatilor de investitii financiare (SIF-uri). Acestea vor continua sa creasca si in viitor, mai ales ca detin in portofoliul lor actiuni subevaluate. Actiuni subevaluate in portofoliul SIF-urilor sint cele ale Bancii Comerciale Romane. O actiune BCR este cotata de SIF-uri la 16.000 de lei. Si asta in timp ce in piata o actiune BRD este cotata la peste 45.000 de lei. Dar BRD nu detine decit jumatate din cota de piata a BCR. „In momentul in care actiunile BCR vor intra in ringul bursier, cred ca ele vor ajunge pe la 90.000 de lei vechi”, sustine Razvan Pasol, director SSIF Intercapital Invest. Automat, in aceste conditii, si valoarea actiunilor SIF-urilor se va majora semnificativ. Pentru ca fiecare SIF detine 6% din actiunile acestei banci.

Citeste si:  Comisioanele dezvaluie adevarata fata a unui credit

Societati cu potential, dar cu risc ridicat

„Cred ca vor avea cresteri foarte bune actiunile Rompetrol Rafinare Constanta, SSIF Broker Cluj si Banca Transilvania”, enumera actiunile pe care ar miza in viitor Razvan Pasol. „De fapt, la Rompetrol Rafinare Constanta actiunile vor creste cu siguranta, pentru ca rezultatele financiare ale societatii recomanda asa ceva. Numai ca personal cred ca au un risc foarte mare, deoarece Bursa, fiind sensibila la anumite evenimente, poate duce la scaderea acestor actiuni. Sa nu uitam ca unul dintre actionarii Rompetrol Rafinare Constanta, Dinu Patriciu, are inca de rezolvat unele probleme cu Justitia romana. Sint, in schimb, de urmarit actiunile Bancii Transilvania“, recomanda Pasol.