Dupa schimbari de discurs si chiar de doctrina menite sa-i pacaleasca pe popularii europeni, Vadim a revenit sambata la atitudinea care l-a consacrat. “Tribunul” e decis sa taie in carne vie si sa treaca Partidul Romania Mare prin “ciurul si darmonul” unei reforme interne, in fapt, un soi de epurare careia ii vor cadea victime toti dusmanii presedintelui. La viitorul congres al PRM, programat in noiembrie, Vadim va fi singurul candidat la sefia partidului. Mesajul lui pentru inconstientii contracandidati a fost cat se poate de clar: “Nu accept alti candidati. Sa-si faca partidul lor daca vor. In PRM, nu misca nici musca”.

Temandu-se de tradare, Vadim s-a decis sa se inconjoare doar de persoane in care are incredere maxima. “Voi fi unicul candidat la presedintia PRM si voi avea un nucleu unitar, dur si competent”, a afirmat presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, in conferinta de presa ce a urmat Consiliului National de sambata. Totodata, cei 166 de membri prezenti la sedinta au decis convocarea pentru 19 noiembrie a celui de-al patrulea Congres al partidului, cand se vor opera, la nivelul structurii de conducere, schimbarile anuntate de liderul acestei formatiuni.

Citeste si:  OMV urmeaza sa primeasca 2.000 ha de teren la un pret de nimic

Prima functie restructurata va fi cea de prim-vicepresedinte de onoare al partidului, liderul PRM declarand ca acest post este inutil si a starnit “o lupta prea mare” intre aspirantii la ocuparea lui. “Au murit trei cai de rasa sub mine. Nu vreau sa se intample si cu succesorii lor acelasi lucru”, a mai afirmat Vadim Tudor, referindu-se la faptul ca trei dintre fostii prim-vicepresedinti au decedat in timpul madatului lor. Eugen Barbu, Mircea Musat, Valeriu Buzea, Corneliu Ciontu si Dorel Constantin Onaca au ocupat pe rand acest rol. Totodata, cu ocazia congresului, va fi infiintata functia de vicepresedinte executiv, rezervata deputatului Lucian Bolcas. Gheorghe Funar isi va pastra in continuare postul de secretar general al partidului. Consiliul National a hotarat formarea a trei colective de lucru, care se vor ocupa fiecare de organizarea congresului, de redactarea programului si a propunerilor de modificare a statutului partidului.

Activitatea Biroului Permanent, nesatisfacatoare

Nemultumirile presedintelui PRM vizeaza si activitatea anumitor membri ai Biroului Permanent, a carui componenta va fi redusa. In opinia sa, Biroul Permanent, format din 36 de membri, reprezinta un aparat disproportionat, incapabil sa ia decizii in timp util. “Sunt oameni care nu fac nimic de ani de zile. Nu poti sa-i mai lasi sa fie vicepresedinti si secretari cand nu s-au remarcat prin nimic”, a afirmat Corneliu Vadim Tudor. Astfel, se va renunta la patru functii de vicepresedinte si patru de secretari, propunerile pentru posturile ramase urmand a fi facute chiar de liderul PRM. “M-am hotarat sa strang surubul si sa nu mai las sa se apropie de mine nici o lichea”, a avertizat Vadim Tudor, care nu a dorit sa nominalizeze vreo persoana. Acesta a mai afirmat ca disensiunile dintre membrii Biroului si parlamentari au ajuns “sa-i macine nervii”, declarandu-se satul sa joace rolul de “paratrasnet pentru toti nebunii din filiale”.

Citeste si:  Bucuresti - 17 noi cladiri de birouri

Filialele se lasa pe tanjeala

Nici filialele nu vor scapa de tavalugul restructurarii, una din primele aflate pe lista fiind cea bucuresteana. Rezultatele proaste inregistrate la alegeri si delasarea de care dau dovada liderii din teritoriu vor fi drastic sanctionate. “Fiti mai severi cand primiti noi membri in filiale sau cand propuneti oameni pentru anumite functii”, a avertizat liderul PRM. Corneliu Vadim Tudor a dezvaluit ca, in prezent, este verificat unul din parlamentarii PRM, acuzat de afaceri murdare. “Nu vreau sa platesc eu pentru un presedinte de filiala judeteana care tolereaza un infractor”, a spus presedintele PRM. El i-a amenintat cu excluderea din partid pe toti cei care vor fi descoperiti a fi incalcat legea. “Dezertorul” Ciontu si cei 1.375 de “rataciti” care l-au urmat au fost din nou tinta criticilor lui Vadim Tudor. In acest context, presedintele PRM a declarat ca ar exista si alti doritori sa treaca in barca populara, dar care nu au avut curajul pana acum sa-i duca intentiile pana la capat. “Sa nu creada ca nu stiu cu ce se ocupa acum”, a avertizat Vadim Tudor, care a mentionat ca acestia nu vor mai prinde nici o functie in partid sau in parlament. PRM, “un partid de lider”, exclude orice alianta cu PSD, formatiune condusa de “un lider de partid”, a mai afirmat presedintele PRM.

Citeste si:  Desant european pentru Hummer H3

Autor: Diana Stirlea