Incepand de miercuri, 19 iulie 2006, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei supune spre consultare publica proiectul Strategiei guvernamentale in domeniul securitatii informatice, pe site-ul www.mcti.ro, sectiunea “Stategie” sau la adresa: http://www.mcti.ro/3086.html.

MCTI ca organ de specialitate al administratiei publice centrale sprijina actiunea guvernului de a preveni, minimiza si combate actiunile negative asupra retelelor de comunicatii electronice si sistemelor informatice, avand ca scop protejarea populatiei, a economiei, a serviciilor guvernamentale sau furnizate de diverse organizatii. Se urmareste ca intreruperile in functionarea serviciilor sa fie ocazionale, cu durata minima, sa poata fi inlaturate si sa produca cele mai mici pagube posibile.
Convergenta domeniilor media, IT si comunicatii, interconectarea retelelor publice cu cele private si folosirea comuna a resurselor au crescut considerabil dificultatea de a obtine un control adecvat asupra acestora. Mai mult, in unele cazuri, proiectarea sistemelor informatice si de comunicatii s-a facut urmarind indeosebi criterii de eficienta, neglijandu-se aspectele de securizare a acestora.

In unele cazuri, proiectarea sistemelor informatice si de comunicatii a fost facuta neglijandu-se securizarea acestora. De aceea este important ca printre obiectivele principale in crearea sistemelor informatice si a retelelor de comunicatii sa se numere si prevenirea actiunilor indreptate impotriva lor, reducerea vulnerabilitatii la aceste atacuri si minimizarea pagubelor si a timpului de recuperare in urma atacurilor.
Propunerile, sugestiile, si opiniile persoanelor interesate vor fi trimise doamnei Laurei Rites, persoana desemnata pentru a asigura relatia cu societatea civila, la adresa: laura.rites@mcti.ro.

Citeste si:  1.200 miliarde de dolari din telecomunicatii