Proiectul de modificare a Codului fiscal nu va fi aplicat de la 1 ianuarie 2006, ci dupa o perioada “de decalaj” de la momentul adoptarii, care urmeaza sa fie stabilita, a declarat, ieri, la Bruxelles, premierul Calin Popescu Tariceanu. “Nu poate sa intre in vigoare de la 1 ianuarie. Nu facem asa ceva, sa aprobam Codul fiscal pe 29 decembrie si pe 1 ianuarie sa intre in vigoare. Se va respecta un decalaj intre momentul adoptarii si data intrarii in vigoare”, a spus Tariceanu.

Nu ar fi insa pentru prima oara cand guvernul ar aproba un act normativ ce ar intra in vigoare dupa o scurta perioada de timp. Amintim ca dupa preluarea puterii in luna decembrie a anului trecut, una dintre primele masuri ale guvernului a fost modificarea Codului fiscal, in principal prin introducerea cotei unice de impozitare. Actul normativ cu pricina a fost publicat in “Monitorul Oficial” la 30 decembrie 2004, iar doua zile mai tarziu, respectiv pe 1 ianuarie 2005, a intrat in vigoare.

Citeste si:  20.000 de euro, "taxa" pentru a deveni bancher

Ministrul finantelor va discuta zilele urmatoare la Bruxelles cu oficialul european pe probleme economice o serie de prevederi financiar-bugetare.

Autor: Dana Banzea