Microsoft a confirmat ca un bug in driver-ul USB al Windows XP Service Pack 2 cauzeaza consumarea mai rapida a bateriilor laptop-urilor decat de obicei, daca dispozitivul este conectat intr-un port USB.

A existat un impact important asupra duratei de functionare a bateriei unor laptop-uri, a afirmat compania, care a mai declarat ca o rezolvare pentru problema nu a fost inca lansata din cauza complexitatii si riscului implicate.
Un purtator de cuvant al companiei a spus, “Microsoft nu poate preciza viitoarea disponibilitate a unor rezolvari. Acestea depind de multe variabile diferite, inclusiv de o terta testare”.

Problema a fost dezbatuta intr-un articol Microsoft pus la dispozitia partenerilor sai in iulie 2005.
Articolul nu a fost larg disponibil din cauza ca impactul a fost neglijabil pentru cele mai multe sisteme la momentul la care a fost lansat articolul, alte tipuri de comportament nu au fost inca testate complet, iar impactul asupra altor cipseturi pentru placi de baza si dispozitive periferice USB nu a fost complet testat, potrivit purtatorului de cuvant.
Intre riscurile modificarii comportamentului software-lui USB se afla nefunctionarea unor dispozitive cand sunt conectate in porturi USB sau posibilitatea ca intreg computerul sa nu raspunda.

Va fi nevoie de o perioada de timp considerabila si de o testare minutioasa inainte de lansarea unei solutii publice.