Fiscul va publica lunar o listã neagrã cu firmele fantomã. Cine va face afaceri cu societãþile de pe lista neagrã nu va mai beneficia de rambursãrile de TVA sau de alte deduceri la plata impozitelor. În plus, societãþile care nu fac, periodic, raportãri contabile ºi nu depun bilanþurile la termen nu vor mai putea cumpãra chitanþe ºi facturi de la Imprimeria Naþionalã. Vânzarea ilegalã de formulare tipizate se va pedepesi cu pînã la 7 ani de închisoare.
Firmele fantomã sunt firme cu acte în regulã, dar care sunt folosite pentru rambursãri ilegale de TVA. Multe dintre ele se ocupã ºi de vânzarea ilegalã de facturi ºi chitanþe luate în cantitãþi mari de la Imprimerie.

În ultima lunã, Imprimeria Naþionalã ºi tipografiile abilitate au refuzat comanda de tipizate pentru aproape 230 de agenþi economici. Printre aceºtia se numãrã firme precum Fundaþia Maria Ciobanu, SC Sandi Camion SRL, Asociaþia de Proprietari Liliecii, Composesoratul Alunei Cioara, Parohia Reformatã Gãneºti sau SC Mãrioara Com SRL, care au fost declarate inactive de cãtre Fisc. Ele nu mai pot comanda facturi fiscale, chitanþe sau alte documente cu regim special pânã nu-ºi rezolvã problemele pe care le au cu Fiscul.

Citeste si:  Se cauta experti pentru invatamantul la distanta