Conform celui mai recent clasament Fortune dat publicitatii in luna martie, compania PepsiCo s-a clasat pe locul 2 in topul celor mai admirate companii ale industriei bunurilor alimentare din SUA. Topul Celor Mai Admirate Companii (Most Admired Companies) este considerat o adevarata carte de vizita pentru premiantii industriei.

Analiza si evaluarea participantilor s-a realizat in functie de cele 8 criterii cheie ale reputatiei: gradul de inovatie, talentul angajatilor, utilizarea resurselor comaniei, responsabilitatea sociala, calitatea managementului, stabilitatea financiara, investitiile pe termen lung, calitatea produselor/ serviciilor.

PepsiCo s-a clasat in topul industriei specifice- industria bunuri alimentare si bauturi – pe locul 2, in timp ce in clasamentul de ansamblu, ocupa locul 15. De asemenea, in cadrul categoriei bauturilor racoritoare, PepsiAmericas s-a situat pe locul trei, cu un punctaj de 6.34, devansand competiorul principal (6.02), cu un loc.

Topului Celor Mai Admirate Companii, a fost realizat de Hay Group la solicitarea CNN. Hay Group a intervievat un esantion de 10 000 de manageri, directori si analisti; acestia au raspuns unor serii de intrebari pe baza carora a fost realizat clasamentul final. Au fost analizate 611 de companii din 70 de ramuri de activitate.

Citeste si:  Bricolaj - concurenta mare in Romania in acest sector de retail