Subventiile pentru procesatorii de legume si fructe se vor acorda pe baza unui nou algoritm de calcul, începand cu 2008. Astfel, a fost eliminata legatura dintre nivelul productiei si al fondurilor alocate fermierilor.

Planul de reforma a Politicii Agricole Comune prevede eliminarea treptata a subventiilor acordate producatorilor agricoli. Ministrii de resort din UE au aprobat un document în acest sens, care prevede ca perioada de tranzitie pentru eliminarea platilor subventiilor comune va fi de cinci ani. În ceea ce priveste cultura rosiilor, perioada de gratie va fi de patru ani. Sprijinul pentru legumicultori va fi alocat separat de cel pentru pomicultori. Volumul acestuia va fi calculat în functie de sumele alocate unei regiuni într-o perioada de referinta, pentru fiecare fruct si leguma în parte.

În schimb, regulile de functionare a organizatiilor de producatori vor fi simplificate, sprijinul acordat acestora urcand de la 50 la 60% în zonele în care productia realizata de acestea acopera mai putin de 20% din necesar.